Milica Mandic srebrna medalja 008EI 2015 BAKU

Srebro za Milicu Mandić

Milica Mandić osvoijila je srebrnu medalju u kategoriji preko 67kg na Evropskim igrama u Bakuu pošto je u finišu borbe poražena od Francuskinje Epanžu Gvladis rezultatom 9:8. Ovo je ukupno deveta medalja za tim Srbije.

-Naravno da bih više volela da sam prva, ali srećna sam zbog medalje i zbog toga što tim Srbije sada ima devet medalja, a ima i potencijala za još. Krenulo je od kajaka, streljaštva, pa tekvondoa, prvo mlada Tijana Bogdanović i sada ja. Zaustavljena sam na neki način u finalu, ali moram da budem zadovoljna. Nisam se dugo borila sa ovom protivnicom. Gledis je veliki šampion i izuzetan protivnik. Ima 33 godine i niz evropskih, svetskih, olimpijskih, medalja. Zadovoljna sam celokupnim turnirom, jer su me tokom godine pratile povrede. Danas sam bila zaista dobra u nekim delovima borbe, tako da na kraju i jesam i nisam zadovoljna ‘rekla je Milca Mandić po završetku borbe.

Povezana vest:  Rog podržava ideju da kriket postane olimpijski sport

-Na kraju ostajemo na srebrnoj medalji. Zaista mi je žao što nismo osvojili zlato. Gledis je izuzetana takmičarka i šampion dvostruka prvakinja sveta. Polagao sam nade u našu mladost, ali ovog puta je prevagnulo iskustvo. Ima dana za megdana. Srešćemo se na nekom narednom takmičenju – rekao je Miličin trener Dragan Jović.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Velimir Stejpanović doneo prvo zlato Srbiji u Mersinu

Posle prve runde Francuskinja je vodila 3:1. U drugoj rundi Milica je preokrenula rezultat u svoju korist i na kraju druge runde bila je u prednosti 5:3 za Milicu. Pred kraj druge runde dobila  je udarac u šaku zbog kojeg je njena odbrana donekle oslabila. U drugoj polovini treće runde Francuskinja je pvela sa 9:6, a Milica je do kraja uspela da osvoji još dva poena i za konačni rezultat od 9:8.

Povezana vest:  Srpske stonoteniserke osvojile srebro u dublu na POI

-Milica je krajem druge runde zadobila udarac u ruku zbog koje je oslabila njena odbrana, ali samo se nadamo da nije neka ozbiljnija povreda – rekao je Dragan Jović.