Radost vaterpolistaEI 2015 BAKU
Vaterpolisti u finalu Evropskih igara

Vaterpolisti su u izuzetno neizvesnom meču uspeli da savladaju Grčku nakon boljeg izvođenja penala i plasiraju se u finale prvih Evropskih igara. Regularni deo meča završen je nerešenim rezultatom 7:7 (3:2; 3:2; 0:1; 1:2), dok su u izvođenju peteraca naši vaterpolisti bili bolji rezultatom 6:5.
Iako je protivnik prvi dao gol i poveo rezultatom 1:0, uskoro je Đorđe Vučinić postigao pogodak za izjednačenje. Srbija golom Kristiana Šulca prelazi u vođstvo koje je čuvala sve do poslednje četvrtine kada su Grci prvi put izjednačili.
Na polovini drugog dela igre naši vaterpolisti imali su prednost od čak tri gola (5:2). Do kraja treće četvrtine grčki vaterpolisti uspeli su da smanje vođstvo Srbije, pa je na kraju ove deonice prednost našeg tima iznosila 6:5.
Na početku poslednjeg perioda igre, Grci su uspeli da izjednače prvi put (6:6), ali je vrlo brzo Srbija vratila vođstvo golom kapitena Petra Velkića za 7:6. Samo minut ipo pre kraja Grčka je ponovo izjednačila (7:7) i to je bio konačni rezultat u regularnom delu meča.
U penal seriji najpre su oba golmana uspela da odbrane po jedan šut, a zatim je Dimitros Nikolaidis promašio šut za konačnih 6:5 u penal seriji.
Protivnik našim vaterpolistima u finalu biće selekcija Španije a taj meč je na programu u nedelju od 16:30h po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  PilsPlus Olimpijski karavan u Beogradu, Beograđani poslali poruke podrške nacionalnom olimpijskom timu