Olympic_ringsMOK pozdravio odluku da se ne smanji budžet Londona 2012.

 

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozdravio je danas u Meksiku odluku britanske vlade da očuva budžet za Igre u Londonu 2012. godine. Izvršni direktor MOK-a za Olimpijske igre, Gilbert Feli rekao je da je „dobra vest“ odluka vlade da isključi budžet Igara iz sveopšteg smanjenja troškova, čiji je cilj da smanje deficit Britanije.

Povezana vest:  Maja Ognjenović: Tužna sam i krivo mi je

Budžet Igara ostaće tako 9,3 milijarde funti. Organizatori Olimpijade podneli su izveštaj na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u Akapulku. Oni su naveli da će uštedeti sedam miliona funti tako što neće novi stadion omotati u najlon.

-Ne mislim da će to ikako uticati na pripreme ili na atmosferu na Igrama. Stadion će izgledati sjajno. Organizatori su nas uverili da Olimpijada ostaje glavni prioritet zajednice u Britaniji i za nas je to dobra vest – rekao je Feli.

Povezana vest:  OI 2016, Kančelari novo olimpijsko zlato na hronometar

MOK je takođe obavešten da će karte za otvaranje Igara u Londonu 2012. godine koštati od 20 do simboličnih 2.012 funti. Najskuplje karte za prestižno finale trke na 100 metara koštaće 725 funti. Oko 90 odsto svih karata koštaće 100 funti i manje.