Predsednik Skupstine N.S. Aleksandar JovanovicFilip Moris u Srbiji uspešno sproveo akciju „Volontiram, zato što volim svoj grad” u 14 gradova

 

 

Zaposleni ogranaka kompanije Philip Morris International u Srbiji organizovali su tokom vikenda u 14 gradova širom zemlje akciju „Volontiram, zato što volim svoj grad”, kojom kroz volontersko angažovanje na konkretan način želeli da doprinesu unapređenju životne sredine u gradovima u kojima žive i rade.

 

U okviru akcije zaposleni kompanije su zajedno sa svojim poslovnim partnerima dobrovoljno pomogli da se uredi jedan od prostora, koji su prepoznali kao važan za svoj grad.  Više stotina volontera čistili su zelene površine, sređivali i farbali klupe i ograde u gradskim parkovima, uređivali dvorišta i čistili grafite na zgradama javnih ustanova i slično.

Povezana vest:  Pipa Midlton na meti paparaca 400 puta dnevno

 

„Kompanija Filip Moris u Srbiji pokrenula je ovu volontersku akciju na inicijativu svojih zaposlenih, koji su prepoznali važne prostore u svojim gradovima, koje je trebalo urediti, i pokazali volju da svojim dobrovoljnim angažovanjem direktno pomognu svom gradu. Volonteri su se organizovali u 14 gradova Srbije u kojima je Filip Moris prisutan sa svojim poslovanjem. Svaki od učesnika svojim ličnim primerom dao je podstrek i drugim svojim sugrađanima da se angažuju i da tako zajednički vode računa o gradu u kojem živimo i radimo.  Veoma sam ponosan na dosadašnji odziv volontera, što će svakako pokazati da uz malo dobre volje i vremena možemo čitavu Srbiju učiniti još lepšim mestom za život“, izjavio je Skip Bornhiter (Skip Bornhuetter), direktor Philip Morris International za region Južne i Istočne Evrope i generalni direktor DIN-a.

Povezana vest:  Marija Žeželj potpisuje knjigu u Novom Sadu

VOLONTIRAM_040Akcija „Volontiram, zato što volim svoj grad” sprovela se istog dana u Novom Sadu, Boru, Kruševcu, Vranju, Kragujevcu, Kraljevu, Raškoj, Užicu, Valjevu, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Požarevcu i Nišu.

Inicijativu su podržali u Nišu JKP Medijana, kompanije HOLCIM, VIP Mobile, ERSTE Bank, Bonus, NVO ENEKA i PECD projekat, u Valjevu EUROPROM i PricewaterhouseCoopers, u Zrenjaninu IMPEL, JKP „Čistoća i zelenilo”, ERSTE Bank, u Kragujevcu TP SRBIJA, STR ANDREA, ERSTE Bank u Kruševcu CAMEL, u Šapcu SREM PRESS, ESTETIKA i TRANSCOM, u Boru JKP “Treći oktobar” i Direkcija za izgradnju Bora kao i mnogi drugi lokalni partneri i udruženje Forum poslovnih lidera.

Povezana vest:  Održan Coca-Cola kup za učenike osnovnih škola uključenih u program „Moja škola – moj klub!“ koji promoviše sport i usvajanje zdravih navika