ECN 13201 AtopiControl 1 1 jpgEucerin Body Dry 1

EucerinAtopiControl – pružite svojoj koži olakšanje i intezivnu negu

EucerinAtopiControl linija dermokozmetičkih preparata klinički i dermatološki dokazano ublažava crvenilo, perutanje, zategnutost i svrab karakteristične za suvu kožu sklonu iritaciji, kao i atopičnu kožu. U to su se uverili i mnogi korisnici kojima su ovi preparati za negu lica i tela postali neophodni saveznik u borbi protiv fizičkih neprijatnosti i stresa koje ovi problemi kože prouzrokuju.
Eucerin® razume specifične potrebe svojih korisnika i zato im omogućava da preparate iz EucerinAtopiControl linije nabave po povlašćenim cenama.

Ovoga puta – uz Eucerin®AtopiControl losion za negu tela u jedinstvenom pakovanju kao poklon dolazi Eucerin® AtopiControl Acute krema za akutnu negu. Akcija u Eucerin partner apotekama traje dok traju zalihe.

*okvirna cena Eucerin®AtopiControl losiona za negu tela 1800 dinara

Odgovarajuća nega važna je za svaki tip kože, ali postoje situacije u kojima je odgovarajuća nega više od toga – uslov svakodnevice oslobođene neprijatnosti i stega. To, nažalost, najbolje znaju oni čija je koža suva i pati od iritacije ili atopijskog dermatitisa.
Oporavak i olakšanje
Atopijski dermatitis je veoma često, hronično kožno oboljenje, a javlja se kod odraslih, dece i beba. U pitanju je nezarazna, zapaljenska bolest kože koja postaje sve češća pojava, naročito u zapadnom svetu, i pogađa 10% svetskog stanovništva, među kojima je 10 do 20% dece i 2-5% odraslih. Tokom poslednjih 30 godina broj ljudi čija koža pati od ovog problema porastao je za 200-300%.
Nije dokazano postojanje jedinstvenog uzroka atopijskog dermatitisa, ali istraživanja su pokazala da na mogućnost pojave ovog oboljenja utiču genetske veze, pol (žene su podložnije) i starost majke u doba rođenja detata, dok rizik za pojavu povećava život u u gradu sa visokim nivoom zagađenja ili u hladnom klimatskom području. Takođe, postojeće simptome može pogoršati i niz drugih uticaja, poput određene vrste hrane i pića, alergena, formaldehida, deterdženata za pranje, stresa, nesanice, znoja, duvanskog dima…
Atopijski dermatitis nije posledica samo manjka vlage, već i poremećaja metabolizma masnih kiselina, koji dovodi do narušavanja barijerne funkcije kože. Za atopijski dermatitis, nažalost, ne postoji lek. Međutim, uz izbegavanje okidača i svakodnevnu odgovarajuću intenzivnu negu moguće je produžiti zdrave (neaktivne) faze atopične kože i postići brzo olakšanje i oporavak od fizičkih, a time i psihičkih, simptoma i posledica upalnog stanja.
Za Eucerin®AtopiControl, liniju dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički je i dermatološki dokazano da ublažavaju crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab.
Losioni i kreme iz ove linije pružaju osnovnu negu, a sadrže kombinaciju regenerišućih omega-6 masnih kiselina (ulje noćurka i ulje semena grožđa), koje umiruju i hrane obolelu kožu, istovremeno obnavljajući prirodnu zaštitnu funkciju kože, i likokalkona A (ekstrakt iz korena sladića) za obnavljanje i jačanje barijerne funkcije kože, koji ublažava crvenilo i upalu. Osim što intenzivno hidriraju kožu, ovi preparati ublažavaju grubost na dodir, svrab i zategnutost povezane sa atopičnom kožom.
Eucerin AtopiControl losion za negu tela je lako upijajući losion sa formulacijom ulja u vodi koji hidrira, umiruje i ublažava grubost atopične kože. Redovnom upotrebom ublažavaju se svrab i osećaj zategnutosti i koža postaje meka i vidljivo glatkija. Upotreba: nanesite losion jednom ili dvaput dnevno kao dodatak Eucerin AtopiControl Acute Kremi za akutnu negu tokom upalnog stanja.
EucerinAtopiControl Acute krema za akutnu negu sa antibakterijskim, osvežavajućim sastojcima regeneriše kožu i prekida začarani krug upalnih stanja. Njena blagotvorna, umirujuća, svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tokom upalnih faza, a klinička studija pokazala je da se primenom EucerinAtopiControl kreme za akutnu negu produžava vreme izmedju akutnih faza koje zahtevaju primenu kortizonskih preparata. Hidrira, umiruje kožu i ublažava grubost, svrab i osećaj zategnutosti. Upotreba: nanosite na zahvaćena područja koliko god često da je potrebno, za intenzivnu negu i umirivanje kože.
VAŽNA INFORMACIJA: Preparati iz EucerinAtopiControl Acute linije za akutnu negu nisu lek i ne bi ih trebalo koristi kao zamenu za lek. Da bi se smanjio rizik od iritacije i alergija u ovoj liniji nisu korišćeni veštački i boje, kortizon i parabeni,a preparati su pogodni za decu i bebe starije od 3 meseca.

Povezana vest:  'Abercrombie & Fitch' angažuje 80 manekena iz Srbije i regiona za lanac radnji u Dubaiju

Za sve dodatne informacije posetite www.eucerin.rs