Najava - Dani stripa u Delta City-ju

Treći „Dani stripa“ u Delta Cityju

Ljubitelji stripova imaće priliku da u ponedeljak i utorak, 23. i 24. novembra, uživaju u trećim po redu „Danima stripa“, u atrijumu Delta Cityja.

Stari i novi stripovi, brojna raritetna izdanja, kao i besplatna škola stripa za posetioce, izložba akcionih figura, olovnih vojnika i manga igrački – samo su neke od zanimljivosti i deo postavke koja očekuje sve zaljubljenike u „devetu umetnost“, kako drugačije zovu strip.

Povezana vest:  NATIONAL GEOGRAPHIC kanal na 12. Festivalu nauke

Preko 20 domaćih i stranih izlagača predstaviće posetiocima više od 2000 različitih stripova, a biće organizovana i razmena kolekcionarskih primeraka. Vladimir Vesović, osnivač škole stripa „Đorđe Lobačev“ i poznati ilustrator i animator, održaće besplatnu radionicu za sve zainteresovane kako bi im predstavio tehnike crtanja stripa i pomogao da svoje ideje dovedu do realizacije.

Tokom dvodnevne manifestacije posetioci će imati priliku da se druže i razmenjuju iskustva sa poznatim strip autorima, kao što su Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Ana Mihajlović i Dragan Paunović, a oni će ovom prilikom i potpisivati svoja izdanja.

Povezana vest:  Festival nauke besplatno u novom terminu od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu

Posetioci će imati priliku da besplatno posete manifestaciju, tokom oba dana trajanja, od 10 do 22 sata.