Sara Jovanovic sa knjigama koje je donirala na Coca-Cola karavanu

Novogodišnji Coca-Cola karavan poklonio prve knjige

Novogodišnji humanitarni Coca-Cola karavan posetio je Beograd i uz pomoć velikog broja građana prikupio više hiljada knjiga za decu bez roditeljskog staranja. Prikupljene knjige namenjene su Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kao i Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Coca-Cola je preuredila po jednu prostoriju u 10 domova širom Srbije u kojoj će deca imati priliku da se druže, čitaju i rastu.

Beograd je bio prva stanica karavana, koji će posetiti ukupno 10 gradova Srbije. Posetioci karavana u Beogradu, održanog ispred Ušće šoping centra, imali su priliku da se druže sa YouTube zvezdama, uživaju u nastupu finalista ovogodišnjeg X Faktora, kao i da se slikaju sa Deda Mrazom, a najmlađi posetioci koji su doneli knjige dobili su i simbolične poklone.

Povezana vest:  Porodila se Kortni Kardašijan

Izdavačka kuća Laguna se i ove godine pridružuje novogodišnjem Coca-Cola karavanu koji 15. decembra kreće na svoju dobrotvornu misiju. Domovima širom Srbije će biti upućena i donacija u knjigama po završetku karavana 1. januara 2016.

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pozovemo sve građane da se pridruže našoj dobrotvornoj misiji da zajedno donesemo osmehe na lica mališana u domovima i učinimo im ove novogodišnje praznike sasvim posebnim.

Od 5. decembra knjige za decu možete ostaviti u nekoj od knjižara Delfi. Novogodišnje police, na koje ćete moći da spustite svoje poklon-knjige za decu, biće u knjižarama u Beogradu: SKC (Kralja Milana 48), Zira (Ruzveltova 33), Zemun Park (autoput za Novi Sad 124–126), Immo Outlet centar (Gandijeva 21, Novi Beograd), Super Vero (Milutina Milankovića 86a, Novi Beograd), Bulevar (Bulevar kralja Aleksandra 146), Zvezdara (Aviv Park Gardenia, Živka Davidovića 86), Meriot (Vase Čarapića 2–4, Stari Grad); u Zrenjaninu u knjižari Delfi (Aviv Park Zrenjanin, Bagljaš Zapad 5), u Novom Sadu u knjižari Delfi (Big Shopping Center, Sentandrejski put br. 11), u Nišu u knjižari Delfi (Voždova 4) i u knjižari u Kragujevcu (Kralja Petra I 12).

Povezana vest:  Festival "JAPANIZAM! 2010." od 01. do 04. juna

Svako ko se uključi u akciju i donira knjige, na poklon dobija fašicu koka-kole i zabavnu masku za mališane!

Na svom putu kroz Srbiju karavan će posetiti sledeće gradove:
16. decembar – Sombor, Trg svetog trojstva, 17 časova
17. decembar – Novi Sad, Trg slobode, 18 časova
20. decembar – Valjevo, plato ispred Opštine, 17 časova
21. decembar – Užice, Gradski trg, 17 časova
24. decembar – Kruševac, Trg kosovskih junaka, 17 časova
25. decembar – Vranje, Omladinski kulturni centar, 17 časova
28. decembar – Niš, plato pored Trga kralja Milana, 17 časova
29. decembar – Kragujevac, Trg kod krsta, 17 časova
30. decembar – Negotin, Gradski trg,17 časova
1. januar 2016 – Beograd, Ulica otvorenog srca, 10.30

Povezana vest:  Neoplanta koristi Baader sirovine u proizvodnji mesnih prerađevina

Ponesite bar jednu knjigu za decu, pomozite Deda Mrazu i budite deo čarolije koju vam donosi novogodišnji Coca-Cola karavan.