adidas Futurecraft Tailored Fibre

ADIDAS PREDSTAVLJA REVOLUCIONARNU TEHNIKU TKANJA PATIKA – FUTURECRAFT TAILORED FIBRE

adidas je danas predstavio revolucionarnu tehniku proizvodnje patika, Futurecraft Tailored Fibre, koja omogućava tkanje jedinstvenog dizajna i oblikovanje patike prema individualnim potrebama svakog sportiste.
Novi prototip je izraz stalnih nastojanja kompanije adidas da omogući sportistima da napreduju, kombinujući veštine pravljenja obuće i tehnologije poslednje generacije. Zahvaljujući ovom mehanizmu, izgled patike i osećaj koji pruža prilikom nošenja je potpuno promenjen zbog vlakana koji se prilagođavaju stopalu.
Visokoautomatizovani Futurecraft Tailored Fibre proces omogućava korišćenje širokog spektra materijala, što do sada nije bilo moguće. Upotreba sintetičkih i prirodnih vlakana za detaljno, fino prilagođavanje stopalu učiniće da patike izgledaju potpuno drugačije, a korišćenjem ovog procesa biće moguća izrada specijalnih funkcionalnih zona koje su manje kompleksne i teške.
Mehanizam poslednje generacije koji se koristi u procesu proizvodnje može da bude reprogramiran vrlo brzo kako bi odgovorio na potrebe svakog sportiste. Takođe, ovaj mehanizam je i vrlo efikasan, pa je velika količina otpada koja se stvara prilikom izrade tradicionalne patike znatno redukovana.
„Razvoj Futurecraft Tailored Fibre tehnike je značajan korak za adidas Futurecraft seriju i za mogućnost stvaranja patike koja je dizajnirana za jedinstvene zahteve svakog sportiste. Duže vreme eksperimentišemo sa tkanjem, ali bitno je istaći da smo unapredili znanje i inovacije sa drugim tehnologijama iz tekstilne industrije. Tek nakon otkrića tehnike zamene vlakana koja je izum karakterističan za automobilsku i avio industriju, uspeli smo da razvijemo ovaj pristup proizvodnje poslednje generacije“ , izjavio je Aleksandar Tejlor, Open Source industrijski dizajner.
„Futurecraft Tailored Fibre je neverovatno uzbudljiv projekat poslednje generacije. Iako je ovo samo prototip, već smo svesni jedinstvenih i mnogobrojnih mogućnosti koje nam ova nova tehnika proizvodnje pruža – i ono što je još važnije, onoga šta pruža našim potrošačima. Vizija Futurecraft serije je da adidas nastavi da postavlja standard kada je reč o kombinaciji umeća proizvodnje patika i poslednjih tehnoloških dostignuća. Tailored Fibre je samo još jedan korak na tom putu“, rekao je Ben Herat, potpredsednik Dizajna.
Futurecraft Tailored Fibre je nastavak Futurecraft projekta iz oktobra 2015. godine kada je predstavljen Futurecraft 3D, 3D štampana trkačka patika koja se prilagođava potrebama svakog stopala.

Povezana vest:  Porodica Ejmi Vajnhaus otvara centar za rehabilitaciju