Budi tu

BELhospice tim se sprema za Beogradski maraton 2016, ovog vikenda trenirajte sa Bojanom Perićem

Učesnici Beogradskog maratona pridružite nam se u nedelju 20.03. na Adi Ciganliji od 10h na zajedničkom treningu (okupljanje u kafiću Havana na Makiškoj strani) sa glumcem Bojanom Perićem. Budite deo BELhospice tima, i pomozite u izgradnji prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koju BELhospice organizuje petu godinu za redom, u okviru koje trkači, rekreativci i ljudi dobre volje trče i sakupljaju sredstva za rad BELhospice centra na zbrinjavanju pacijenata terminalno obolelih od raka. Učešće BELhospice tima na ovogodišnjem Beogradskom maratonu moguće je zahvaljujući podršci BENU Apoteka.

Povezana vest:  Džejms Kameron u Kući slavnih Kalifornije

Ove godine akcija ima poseban značaj budući da je BELhospice započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Od svake kotizacije za učešće u BELhospice timu na Beogradskom maratonu 2016, BELhospice odvaja 800,00 RSD za izgradnju prvog hospisa u Srbiji.

Povezana vest:  Dodeljene nagrade L’Oreal-UNESCO „Za žene u nauci“

Fokus BELhospice tima 2016 je podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim aktivnostima prikupljanja sredstava. Proteklih nedelja, sa BELhospice timom trčale su glumica Bojana Ordinačev i voditeljka Marina Kotevski koje su podržala BELhospice humanitarnu akciju i ličnim primerom skrenule pažnju na potrebe onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti.

Povezana vest:  Nova linija nakita INNOCENT

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako pomoći da zajedno promovišemo ovaj humanitarni događaj i podstaknemo društvo u celini da se uključi u akciju i donira sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

Molimo Vas da svoje prisustvo na zajedničkom treningu potvrdite do petka 18. marta do 17h.

Kontakt za prijavu:
Dubravka Nešić
Fundraising and PR Coordinator

BELhospice
Dalmatinska 72 – 74 | Beograd
Tel: +381 11 30 38 074 
e-mail: [email protected]
Web: www.belhospice.org