freimueller-soellinger-architektur

Nastavlja se izgradnja u Jezerskom gradu u Beču

Bečko gradsko područje u izgradnji Aspern, Jezerski grad Beč, raste enormim tempom. U ovom području položen je kamen temeljac za izgradnju nove četvrti uzduž jezerskog parka sa tri nova objekta. Južno od jezera planirano je da do 2018. godine niknu studentski dom, garaža i stambena zgrada na površini od preko 11.000 kvadratnih metara kao i poslovna površina od 662 kvadratna metra. Garaža koja će biti sagrađena imaće 321 parking-mesto, stambena zgrada će posedovati 100 stambenih jedinica, a studentski dom sobe za 288 mladih stanara. Planiranje i izvođenje ovog građevinskog projekta vodi Štrabag AD.
U Jezerskom gradu je stavljen akcenat na pametnu mobilnost, a to znači da od nedavno preduzetnici koji u ovoj četvrti već rade i stanari koji već ovde žive imaju ponudu za karšering u šoping-ulici, ali filozofija firme zipcar je da se auto koristi samo ako je baš potreban. Ovo se uklapa u generalni koncept Jezerskog grada koji predviđa široke pešačke zone, bulevare, adekatne biciklističke staze i prvoklasnu ponudu javnog gradskog prevoza.
Inače, u Jezerskom gradu Aspern planirano je da do 2018. godine nikne najveći drveni soliter na svetu visok 84 metara. Po principu „sve pod jednim krovom“ sadržaće poslovne površine za restorane, salone lepote i velnesa, kancelarije, hotel i apartmane.

Povezana vest:  Nacionalna Geografija: Kako je zaista potonuo "Titanik"?

PHOTO: Freimüller Söllinger Architektur ZT GmbH