grobari za nas

„Grobari za nas“ spremni za reviju 27. marta

Još nešto više od nedelju dana ostalo je do revijalne utakmice na Banjici, koja će okupiti mnoge bivše asove Partizana, u organizaciji Fondacije Grobari za nas.
Meč će biti odigran 27. marta, verovatno u 19 časova.
Fondacija „Grobari za nas“ je danas izdala saopštenje, u kome između ostalog ističe da „kao pokretač akcije i zastupnik velikog broja navijača očekuje uspeh još jedne u nizu naših akcija koja treba da izrazi nesebičnu pomoć za manje materijalo sposobne klubove SD Partizan,ovog puta za vaterpolo klub“.
U saopštenju se dalje navodi:
„Prošle godine takođe u martu smo organizovali uspešno sličnu revijalnu utakmicu za pomoć KK Partizanu kojoj su se odazvali mnogi od bivših igrača K.K-a, a navijači su mogli da još jednom uživo vide Đorđevića,Danilovića,Šilobada,Stevanovića…
Ta utakmica je prošla fantastično a mi smo tada našom akcijom napravili rekord prodatih karata za halu „Pionir“ od preko 12.000 a taj podatak nigde nije objavljen.
Mi u našim akcijama prodajemo tkz. bele ulaznice sa kojima je moguć ulaz i one se štampaju u broju kapaciteta hale i tkz crne sa kojima nije moguć ulaz a koje su donatorskog karaktera.
Ovog puta puštamo 2.500. belih karata jer je kapacitet tribine S.C.Banjice toliki i crnih donatorskih koje nemaju limit. Bele karte koštaju 600 dinara,crne 500 dinara i 180 VIP karata po ceni od 1000.dinara.
Gospodin Aleksandar Šoštar radi na tome da veliki broj bivših asova i reprezentativaca dovede da još jednom „uskoče“ u bazen i da obraduju partizanovce.“
Uskoro će biti i poznato koji bivši asovi će zaigrati na Banjici 27. marta.
Fondacija je objavila i poziv navijačima Partizana za revijalni susret koji prenosimo u celosti:
„Poštovani navijači Partizana želimo da vas obavestimo da Vaterpolo klub Partizan u saradnji sa Fondacijom Grobari za nas organizujejedinstvenu revijalnu utakmicu u kojoj će se u bazenu oči u oči naći legende V.K.Partizan koje su osvojile sve što se može osvojiti u svetu vaterpola i koje su donele nebrojeno puta radost svima kojima su crno-bele boje u srcu a i celom Srpskom narodu svojim malo je reći fantastičnim igrama za reprezentaciju i osvajanjem svih mogućih odličija na svim međunarodnim takmičenjima koje postoje.
Jasno je u celom svetu da kada se kaže vaterpolo u Srbiji da se misli na V.K.Partizan i sve što su generacije partizanovaca počev od prve državne titule sezone 1962/63 u tadašnjoj SFRJ,prve Evropske titule u sezoni 1963/64 pa do danas uradile i kroz šta su sve prošli da bi danas Partizanove virtine krasilo rekordnih u Evropi 26.domaćih šampionskih pehara, opet rekordnih 24. pehara nacionalnog kupa, 7. pehara šampiona evrope,16.duplih kruna,3.triple krune a kada se na ovo što je najvrednije doda još i 13. pehara superkupa evrope,kupa pobednika kupova,nacionalnih zimskih prvenstava i regionalnih takmičenja dobijamo sliku rada i prolivenog znoja ljudi koji su nam omogućili da imamo sa čim i sa kim da se dičimo ponosno i uzdignute glave.
Za crno-bele boje V.K.Partizana borili su i krčili put trofejima najveći vaterpolisti sveta kao što su Muškatirović,Milanović,Orlić,Manojlović,Nikić,Rađenović,Gak,Šoštar,Pijetlović,Rudić,Savić, Sandić,Aleksić,Korolija,Mandić,Basara,Ćuk,Jokić,Rađen,Kuljača,Šefik,braća Udovičići,Trbojević,Padovan,Nastran,Šaponjić,Bejli,Aksentijević,Soro,Vujasinović,Gocić,Prlainović,Ikodinović,Zimonjić,Stamenić,Gočanin,Vasović,Andrić,Trbojević,Grkinić,Hadžiteodoru,Radović, Perišić i drugi jednako zaslužni za svih 70. zlatnih trofeja.
Trenera svetskog imena koji su vodili Partizan ka svim trofejima možemo naći u imenima nabrojanih igrača i to je dovoljan dokaz da je V.K. Partizan jedna velika besmrtna porodica u kojoj se sa kolena na koleno prenosi tajna uspeha uslovno rečeno.
U bazenu S.C. Banjica naći će se mnogi od nabrojanih igrača,naravno da nekih na žalost više i nema među nama ali ovaj jedinstveni događaj će biti prilika da se na njih i podsetimo.
Cilj revijalne utakmice je da se sadašnjim i budućim generacijama V.K. Partizana pomogne da nastave putem predhodnika i da pokušaju da klupske vitrine obogate sa još vrednih trofeja u čemu će im svojim prisustvom pomoći oni koji su gradili istoriju kluba.
Ceo prihod revijalne utakmice ići će vaterpolo klubu Partizan.
Sadašnja deca V.K. Partizana to zaslužuju a oni će se na najbolji mogući način nadamo se,odužiti svojim navijačima.
Ovakav događaj mogu samo Partizanovci da dobiju na uživanje i V.K.Partizan i Fondacija Grobari za nas vas pozivaju da kupovinom karata kako belih sa kojima je moguć ulaz tako i crnih koje su donatorskog karaktera pomognete našu zajedničku borbu za opstanak i buduće zlatne medalje Vaterpolo kluba Partizan.
Znamo da je najveći broj navijača orijentisan na fudbal i košarku ali uvereni smo da jedan V.K.Partizan, najveće Svetsko ime vaterpola zaslužuje pomoć navijača u ovom trenutku i zaslužuje pre svega da igra u toploj vodi bazena S.C. Banjica i da bar on donese u ovoj sušnoj godini po naše SD titulu šampiona.“

Povezana vest:  Srbija pobedila Kanadu 10:8