Produzi zivot - oboji u crveno

Agencija Click i Hemofarm Fondacija u humanoj misiji – Crvena revija otvara 39. Black ‘n’ Easy Fashion Week

PRODUŽI ŽIVOT. OBOJ U CRVENO. – naziv je revije koja će u subotu 2. aprila u Crowne Plazi označiti početak Beogradske nedelje mode. Crvene haljine i modele naših poznatih kretora uz podršku BFW Design Collectiva nosiće poznate ličnosti i na taj način poslati snažnu poruku o značaju transplantacije i doniranja organa, ali i prevenciji srčanih oboljenja.

Povezana vest:  MRNJAU FEST 2016. u Domu omladine Beograda

Ovo je rezultat saradnje Hemofarm Fondacije i Beogradske nedelje mode, koja je podržala nacionalnu kampanju PRODUŽI ŽIVOT. Hemofarm Fondacija i Ministarstvo zdravlja već nekoliko godina zajedničkim naporima se trude da donorstvo organa postave kao temu od najvišeg društvenog i javnog značaja.“ Teže je razbiti predrasude, nego atome, govorio je Ajnštajn. Zato smo mi u nekoj vrsti pobune protiv predrasuda i stereotipa koji prate ovu temu“ – kaže Sanda Savić, članica UO Fondacije Hemofarm. „Za ovo smo izabrali pravu boju pobune, ali i boju koja znači i život“, napominje Savić.

Povezana vest:  Samsungova humanitarna akcija „Hope Relay“ pokrenula Srbiju, prvi milion za SOS Dečija sela

Statistički podaci kažu da svakog sata, od kardiovaskularnih bolesti u Srbiji umre 6 osoba, da samo 10 odsto njih doživi novi organ, ali najporaznija je statistika koja govori da Srbija ima samo 3 donora na milion stanovnika. Na Black ‘n’ Easy Fashion Week-u Uprava za biomedicinu i Hemofarm Fondacija imaće štand gde će posetioci moći da potpišu donorsku karticu.

Povezana vest:  5 rasa pasa za koje verovatno nikada niste čuli!

U misiji humanosti, solidarnosti, ali i pobune udružili su se poznati dvojci dizajnera i javnih ličnosti: haljinu Ivana Todorovića nosiće glumica Tanja Bošković, kreaciju Ines Janković poneće Duška Jovanović, Biljana Tipsarević je odabrala Lenu Kovačević, a plamene haljine Predraga Đukniće pistom će predstaviti Marija Srećković Savić i Aleksandra Radović.