maraton 4

Pernod Ricard podržava „Bitku za porodilišta“, trka za porodilište u Jagodini

Zaposleni kompanije Pernod Ricard Srbija učestvovali su u Beogradskom maratonu i simboličnom trkom obezbedili sredstva za donaciju ručnog inkubatora kroz inicijativu „Bitka za porodilišta“ Fonda B92. Zahvaljujući ovom gestu tima Pernod Ricard Opšta bolnica u Jagodini dobiće transportni inkubator za zbrinjavanje prevremeno rođenih beba.

Trčeći štafetni polu maraton od 21 km, zaposleni u kompaniji Pernod Ricard Srbija udružili su snage kako bi obezbedili sredstva za ovu značajnu donaciju, koja će zvanično biti uručena krajem meseca. Opšta bolnica u Jagodini, koja zbrinjava i okolna mesta, već dugo ima potrebu za ovim aparatom, te zahvaljujući ovoj donaciji mnogi mladi životi mogu biti spašeni.

Povezana vest:  Velikih deset

„Bitka za porodilišta“ je projekat koji je pokrenuo Fond B92 sa misijom da pomogne bolnice i medicinske centre u Srbiji sa medicinskom opremom koja nedostaje. Bitka za porodilišta će trajati sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena.

Kompanija Pernod Ricard, sa svojom višedecenijskom kulturom društveno odgovornog poslovanja, konstantno sprovodi aktivnosti koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića. Tako je 2013. godine najavljeno sprovođenje globalne inicijative u okviru koje će se na zadnjoj etiketi svakog proizvoda širom sveta naći simbol koji preporučuje trudnicama da se suzdržavaju od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće. Pernod Ricard je 2006. godine bila prva grupacija za žestoka alkoholna pića i vina koja je samoinicijativno uključila ovakav simbol upozorenja na zadnjoj etiketi proizvoda širom Evrope. Cilj Pernod Ricarda je da se, kroz sistematsku primenu ovog simbola na sve flaše koje proizvodi Grupa bez obzira na tržište, zaštite trudnice i jasno komunicira preporuka za potpuno suzdržavanje od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće.

Povezana vest:  Još jedna humanitarna akcija Hemofarm Fondacije - SMS 3088 ZA NASTAVAK OBNOVE POZORIŠTA „BOŠKO BUHA"