Novak Đoković Fondacija sa našim poznatim glumcima obeležila Međunarodni dan knjige

Novak Đoković Fondacija i naša poznata glumica Bojana Ordinačev uručili su danas 1.500 knjiga mališanima iz Dečijeg sela u Kraljevu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige. Uručenje knjiga je kruna akcije „Knjiga od srca“ koja je u Šoping centru Ušće dan ranije, 21. aprila, okupila veliki broj „malih donatora“ od pet do 10 godina, a posebni gosti bili su đaci OŠ „Jovan Dučić“sa Novog Beograda.
Tada je skupljen veliki broj najrazličijih dečijih naslova i slikovnica, a mnogo dece, roditelja, baka i deka odazvalo se pozivu za pomoć drugarima iz Kraljeva. Svako od njih je doneo neku lepu knjigu kako bi je poklonio drugim mališanima i pomogao im da čitaju i steknu nova saznanja. Druženje u Ušću ulepšalo je i prisustvo Viktora Savića i Aleksandra Radojičića, glumaca dečijeg pozorišta Boško Buha, koji su deci čitali priče, objašnjavali im zašto je važno da se obrazuju, razvijaju maštu, čitaju.

Povezana vest:  Uskršnji prijemi za decu na Belom dvoru

NDF Dan Knjiga Decje Selo-1133
„Naša Fondacija treću godinu za redom lepim akcijama obeležava Međunarodni dan knjige sa ciljem da podstakne mališane da na vreme zavole knjige. Čitanje je veoma važan segment ranog razvoja i zato smo se prijatno iznenadili velikim odzivom mališana koji su odlučili da poklone knjigice koje više ne čitaju. Na svaku poklonjenu knjigu Fondacija je donirala još po jednu. Tako smo došli do 1.500 knjiga, koje smo danas uručili Dečijem selu koje je imalo istinsku potrebu za ovom donacijom. Zahvalni smo našim partnerima iz Šoping centra Ušće, ali i Viktoru, Aleksandru i Bojani, bez kojih ovi dani u kojima smo prikupili i uručili knjige ne bi bili toliko lepi i zanimljivi“, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije nakon uručenja knjiga u Kraljevu.
Bojana Ordinačev je prilikom druženja sa malim Kraljevčanima rekla da joj je zadovoljstvo da bude deo akcije Novak Đoković Fondacije, jer je edukacija dece kroz kniige i čitanje veoma bitna, a ovo je jedan od načina da se na to i ukaže.
„Nadam se da će mališani iz Dečjeg sela u Kraljevu uživati u novim naslovima i savremenoj literaturi koju smo im ovom prilikom doneli“, rekla je Ordinačev.
Aleksandar Radojičić je podsetio da je tata trogodišnje devojčice koja je od rođenja okružena slikovnicama i da se on kao otac trudi da joj što više približi zanimljivi svet knjiga.
„Ona već sada obožava knjige i mislim da neću imati potrebu da je teram da čita kada odraste. Sama traži da joj čitam pred spavanje. Ova akcija je veoma važna i divno je videti koliko su deca srećna što su bila u prilici da drugarima koji nemaju, poklone svoje knjige koje su im drage i bitne. Lepo je kada deca imaju potrebu da dele i nadam se da će i moje dete razviti vremenom ovu divnu osobinu“, ispričao je Radojičić.
Viktor Savić je istakao da je ponosan kada dobije poziv da bude deo akcija ovog tipa i kada mu pripadne ta čast da decu motiviše i usmeri u pravcu čitanja knjiga.
„Divno je videti decu koja od srca žele da poklone knjige drugarima koji ih nemaju. Knjige su važne za svakog čoveka, naročito za najmlađe kod kojih razvijaju svet mašte, bez koje kasnije u životu ne mogu puno da postignu“, objasnio je Savić.
Novak Đoković Fondacija fokusira se na rani razvoj dece i na predškolsko obrazovanje. To su dva veoma važna faktora i oba u velikoj meri utiču na to kako će dete napredovati kroz život. Uz pravi podsticaj svako dete može da prepozna svoj talenat i da odluči da ga razvije.

Povezana vest:  Srećno jutro za bebu dolazi nakon dobrog sna sa novom Pampers Active Baby-Dry pelenom