david_beckham_11Dejvid Bekam – najnoviji junak stripa u SAD

 

Fudbalska super-zvezda Dejvid Bekam je najnoviji junak popularne serije stripova američke izdavačke kuće „Bluvoter prodakšens“ koja je dosad objavila priče širokog spektra- od mitova klasične starine do junaka naučne fantastike, holivudskih zvezda, ljudi iz šou-biznisa, političara, žena političara…

Bekam je prvi sportista serije stripova na temu kako postati slavan. „Fama“ o 35-godišnjem popularnom Britancu, fudbaleru koji igra na mestu centarfora, izlazi u SAD tokom ovog meseca, u vreme dok će on boraviti u Južnoj Africi na Mundijalu ali ne na terenu već na klupi odakle će bodriti drugove pošto je njemu povređena Ahilova peta.

Stripovana Bekamova biografija obuhvataće sve – od najranijeg detinjstva kada je sa ocem Tedom zaograo „fudbalicu“ i zauvek upamtio njegov savete da se usredsredi na loptu i da je „zakrivi“, do izbijanja u sam vrh fudbalskog sveta u kome je među najpopularnijim igračima, ali i lice koje je marketinški, modni i tabloidni brend.

Povezana vest:  Radovi na autoputu kroz Beograd, faza 3 i 4

Bekamova priča će imati i obavezni ljubavni deo jer je jedna od vodećih tema svetskih tabloida njegova porodica: črvsta veza sa zanosnom Viktorijom, nekadašnjom zvezdom grupe „Spajs gerls“ i njihova tri prelepa sina. Kada su njih dvoje počeli da se zabavljaju 1997. ona je među „Spajsicama“ bila poznata po nadimku „Poš“, pa njih dvoje i danas mnogi od milja zovu „Poš i Beks“.

Oni su jedan od najpopularnijih parova na svetu. Venčali su se u jednom zamku u Irskoj, a na krštenju sinova jedan od kumova je bio i Elton Džon. Bekamovi kažu da hoće da imaju još dece, a posebno priželjkuju ćerku.

Povezana vest:  Sunce se vraća u Savamalu, powered by Ceresit Visage

Bekamova karijera počela je kada je potpisao profesionalni ugovor sa klubom „Mančester Junajted“, a debi je imao 1992. kada je bio 17-godišnjak. Dok je on igrao, „Mančester Junajted“ je bio pobednik šest puta Premijer lige, dvaput FA Kupa, a 1999. osvajač kupa UEFA Lige šampiona. Igao je i u španskim „Real Madridu“, američkom „Los Anđeles Galaksi“.

Bekam je dvaput nominovan za najboljeg fudbalera FIFA- e, a 2004. bio je najplaćeniji u svetu fudbala. U svojoj karijeri ima 58 utakmica koje je igrao kao kapiten Engleske.

Strip o Bekamu nije prvo umetničko ostvarenje posvećeno njemu. Film „Igraj kao Bekam“, snimljen 2004. u britanskoj kinematografskoj produkciji, komična je priča o tinejdžerki DŽes koja živi u Londonu, u procepu pridržavanja tradiciji svoje indijske porodice i ostvarenja sna o karijeri fudbalerke uspešne kao njen idol – Dejvid Bekam.

Povezana vest:  Noć Zaljubljenih „Mi JESMO anđeli": Najveća kućna žurka ove godine 13. Februara u vili na Dedinju

Bekam je i junak reklamnog spota za „Adidas“, ispirisanog kultnom scenom iz filma “Ratovi zvezda IV: Nova nada”. U spotu, Bekamu je u kafiću u kome uživaju kriminalci iz celog svemira. Njemu preti zeleni vanzemaljac da će ga ubiti ako ne potpiše ugovor za tim svemirskih kriminalac „Džaba Huta“, ali spas stiže od popularnog pevača Snupa Doga, inače zaljubljenika u „rarove zvezda“ koji se pretvara u DŽedaja sa laserskim mačem i ubija vanzemaljca koji preti Bekamu.

Kao junak stripa serije „Fama“ Bekam će svetsku premijeru imati u septembru kao najnovije izdanje kuće „Bluvoter Prodakšns“ koja ima bogatu biblioteku stripovanih priča, pored ostalih o Margaret Tačer, Hilari Klinton, Lejdi Gagi…