karneval-brodovaBeogradski festival brodova 20. juna

 

 

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Turistička organizacija Beograda organizuje sedmu godinu za redom, BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA, 20.06.2010. godine, od 16-23 h, u centru grada, na delu beogradskog akvatorija i obala od Brankovog mosta do Ušća.

 

Ove godine Beogradski karneval brodova će se održati kao deo programa velike evropske manifestacije Dan Dunava koja se obeležava i u našoj zemlji.

 

Za razliku od predhodnih godina karneval će trajati tri dana – 18. i 19. juna kao najava za karneval održaće se Festival uličnih zabavljača – BASKER FESTIVAL u Knez Mihailovoj ulici i ispred UŠĆE Shopping Centra, a 20. juna na u Beogradskom pristaništu u okviru akvatorija Dunava i Save održava se karnevalski program.

Povezana vest:  8. mart – DAN ODGOVORNE KUPOVINE u organizaciji Udruženja Građana KOD i Galerije ALT, na platou ispred Opštine Zvezdara

 

Ideja organizacije ovog karnevala je da se Beograd afirmiše i predstavi kao grad na dve reke, da se doprinese razvoju nautičkog turizma i obogati program dešavanja u našem gradu, a u isto vreme ukaže na važnost pristupu ekologije i zaštite životne sredine naših reka.

Programom karnevala pokrićemo dešavanja na obalama reka i akvatoriji: revija sportova na vodi, vožnje na karnevalski ukrašenim brodovima, nastupi dečijih karnevalskih i ostalih karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva, plesne grupe, mažoretkinje, a 20. juna dobroj karnevalskoj atmosferi doprineće i svi učesnici Basker festivala (60 baskera).

Povezana vest:  Nil Patrik Haris i partner Dejvid Burtka očekuju blizance

Kao prateći program Beogradskog karnevala brodova održaće se Festival uličnih umetnika Baskerfest. Predstavama najboljih svetskih izvođača (plesača, pantomimičara, žonglera, akrobata, klovnova, komičara, glumaca, mađioničara i muzičara) i u isto vreme i izvođača iz Srbije, festival nudi mnoštvo ulične zabave u kojoj su posmatrači aktivni kao i izvođači (www.baskerfest.com).

 

Lokacija Basker festivala: Festival će se održavati na šest lokacija u Beograda: na Trgu Republike, ispred ‘Ruskog cara’, ispred galerije ‘SANU’, na platou, na uglu Knez Mihailove i Kralja Petra i ispred UŠĆE Shopping Centra.

Povezana vest:  Princa Džordža opsedaju paparaci

 

Manifestaciju su pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Gradska opština Stari grad, UŠĆE Shopping Center, Carlsberg Srbija, Smoki, Pileći dućan.