Dobrotvorna organizacija BELhospice nastavila je kampanju za izgradnju prvog stacioniranog hospisa u Srbiji. U saradnji sa Piraeus bankom, postavljene su donatorske kutije u svim filijalama ove banke, a sva prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju hospisa. Generalni direktor Piraeus banke Vojislav Lazarević i menadžer kampanje Ivana Todorović postavili su prvu donatorsku kutiju i naglasili neophodnost izgradnje objekta, koji će da pruži pacijentima najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Povezana vest:  Premijera predstave "DECA NA INTERNETU 2" u Domu omladine Beograda

Lazarević je istakao da Piraeus banka učestvovanjem u projektima koji se tiču društvene odgovornosti, nastoji da podigne standarde socijalnog razvoja.

-Svest o važnosti društvene odgovornosti je u Piraeus banci na visokom nivou, pa smo iz tog razloga deo ove humanitarne kampanje od njenog početka. Neophodno je da imamo na umu da je svačiji doprinos, pa i onaj najmanji, od izuzetnog značaja – izjavio je Lazarević.

Povezana vest:  „KATAPULT HOME” U DELTA CITYJU

BELhospice je u oktobru 2015. godine otpočeo kampanju za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji. Budući da BELhospice od osnivanja pomaže pacijentima po principu kućnih poseta medicinskih i psihosocijalnog tima, izgradnja prve stacionarne ustanove u Srbiji za smeštaj ovih pacijenta značajno bi doprinela povećanju kvalitetu života pacijenata i njihovih porodica. Pacijentima i njihovim porodicama biće pružena preko potrebna psihosocijalna podrška kako bi mogli da se izbore sa problemima koje ova teška bolest nosi.

Povezana vest:  ADA MALL slavi drugi rođenda