Fudbalski klub Crvena zvezda dominirao je na današnjem proglašenju najboljih ove sezone u Super ligi Srbije, po izboru igrača koji je organizovao sindikat Nezavisnost.

Za najboljeg igrača proglašen je napadač crveno-belih, najbolji strelac lige Ugo Vijeira, dok je Miodrag Božović trener godine.

U timu godine su iz Zvezde još golman Damir Kahriman, štoper Aleksandar Luković, levi bek Luis Ibanjes, vezni fudbaleri Mičel Donald, Marko Grujić i Aleksandar Katai.

Povezana vest:  Badštuber želi mesto u reprezentaciji za EP u Francuskoj

Pored njih, u idealnom timu prvenstva su trojica igrača Čukaričkog, štoper Bojan Ostojić, desni bek Filip Stojković, i napadač Andrija Pavlović. Najbolju postavu još čini krilni fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović.

Plaketa za fer plej dobili su fudbalski klubovi Čukarički i Voždovac.

Za gol sezone proglašen je atraktivan pogodak bivšeg fudbalera Vojvodine Ognjena Ožegovića iz trećeg kola protiv Javora.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Kapelo i dalje ima puno poverenje u Akinfejeva

U izboru za najbolje glasalo je 338 fudbalera.

-Ne postoji veća čast je kada vam kolege igrači odaju priznanje. Svake godine na kraju sezone treba da zaboravimo na ružne stvari jer je ovo zaista lepa stvar – rekao je predsednik sindikata Nezavisnost Mirko Poledica.

Svečanosti u beogradskom hotelu Metropol prisustvovali su igrači, treneri, novi selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, a izmedju ostalih i legende srpskog fudbala Dragan Džajić, Stanislav Karasi, Dušan Maravić i drugi.

Povezana vest:  Venger: Neću na klupu Francuske, imam još posla u Arsenalu

Zvezda je ove sezone bila potpuno dominantna ekipa u Srbiji, s obzirom na to da je osvojila titulu šampiona, a imala je i niz od 24 pobede i imala najveću prednost u odnosu nad tada drugoplasiranog Čukaričkog.