U utorak, 24. maja 2016. sa početkom u 20h na stadionu Partizana u Beogradu biće održan veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda pod imenom “Asovi za decu”, od kojeg je sav prihod namenjen izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a potvrđeno je da će na terenu zaigrati naš proslavljeni fudbaler, igrač Crvene Zvezde, Lacija i Intera, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Deki Stanković. On će biti kapiten tima našeg čuvenog trenera Radomira Antića, dok će drugi tim predvoditi Bora Milutinović, sa Predragom Mijatovićem kao kapitenom. Učešće je potvrdio i Boško Janković, bivši reprezentativac i igrač Crvene Zvezde, Majorke i Đenove, za kojeg se čekalo odobrenje njegovog kluba FK Verona, a već najavljenim asovima, Nikoli Žigiću, Milanu Lanetu Jovanoviću, Mateji Kežmanu, Mladenu Krstajiću, Ivici Kralju, Milinku Pantiću i mnogim drugim pridružiće se i Ljubiša Dunđerski, Milan Stepanov, Ognjen Koroman, Milan Purović, Zoltan Sabo i golmani Živko Živković i Dejan Radić.

“Veoma mi je drago što sam u poslednjem momentu uspeo da uskladim obaveze i zajedno sa svojim prijateljima zaigram na najvažnijoj utakmici koja postoji – utakmici za našu decu! Ja znam gde ću biti 24. maja u 20h, a nadam se da znate i vi! Pozivam sve ljubitelje fudbala da budu na stadionu Partizana sledećeg utorka, kao i da podrže akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja!”

Lista učesnika, kao kompanija i pojedinaca koji su podržali utakmicu i dalje raste. Na meču će zaigrati i Andrija Delibašić, Niša Saveljić, Marjan Marković, Igor Gluščević, Jovan Stanković, Damir Čakar, Dragan Mladenović, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Ljubiša Dunđerski, Zoltan Sabo, Milan Stepanov, Dejan Radić, Nenad Kovačević, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević. Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

Povezana vest:  Dani sporta za najmlađe u Delta Cityju

Ulaznice za humanitarni meč

Ulaznice za veliki humanitarni meč “Asovi za decu”, po ceni od 300 dinara za Sever i Jug i 500 dinara za Zapad i Istok, dostupne su putem mreže Gigs Tix u knjižarama Vulkan širom Srbije, Mikser Houseu u Beogradu, Pariskom magazinu u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline. U prodaji su i porodične ulaznice za Istok i Zapad – po ceni od 1000 dinara za tri ulaznice. Karte će biti dostupne i na blagajnama FK Partizan pred sam događaj. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Povezana vest:  RTS „Teleton“ za pomoć Kraljevu

Zašto baš dečji hemato – onkološki centar u Nišu?

Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji. Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd… Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i njihovih roditelja u bolnici i  šanse za izlečenje. Više o detaljima projekta na ovom linku. Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150.

Povezana vest:  Najveći Festival nauke u regionu ove godine traje dan duže!

Humanitarni meč biće realizovan u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, FK Partizan i podršku FK Crvena Zvezda.