Danas je nemačka kompanija Dr. Oetker u Šimanovcima svečano otvorila svoju prvu fabriku u Srbiji. Novi poslovni kompleks prostire se na 8.000 kvadratnih metara, koji čine proizvodni deo na 4.500 kvadratnih metara, skladišni na 2.000 i administrativni deo na 1.500 kvadratnih metara. U fabrici je ukupno zaposleno 192 radnika, a proizvodni kapacitet je 6.000 tona godišnje.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili predstavnici kompanije Dr. Oetker, Upravni Direktor Zoran Mitić, član Izvršnog odbora kompanije u Nemačkoj Dr. Christian von Twickel, Njegova ekselencija ambasador Nemačke Aksel Ditman, premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, a događaju su prisustvovali ministar privrede Željko Sertić, predstavnici Privredne komore Srbije, članovi Upravnog odbora Nemačko-srpsko privrednog udruženja, kao i predstavnici medija.

U ovom trenutku u fabrici se proizvodi 115 artikala, uglavnom praškastih proizvoda – „Dr.Oetker“ i „C brend“, namenjenih tržištima Srbije sa Kosovom, Crne Gore, Makedonije, Albanije.

Povezana vest:  Bambi paketići za đake prvake

Ova godina je posebno značajna za našu kompaniju, jer je nova fabrika počela sa radom istog datuma kada smo obeležili 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Veoma smo ponosni na dosadašnje rezultate i težimo i dalje kontinuiranom unapređenju u svakoj oblasti. Zaposleni su za nas najvažnija investicija i u ovom modernom prostoru težimo da pružimo optimalne uslove za rad. Ono na čemu Dr.Oetker globalno insistira je garantovani kvalitet za sve naše proizvode u skladu sa najvišim prehrambenim standardima. Akcenat je na inovacijama kojima potvrđujemo svoju lidersku poziciju i zadovoljavamo nove potrebe naših potrošača – istakao je Zoran Mitić, upravni direktor kompanije Dr. Oetker Srbija.

Povezana vest:  Skechers GO RUN patike sa Smart Shoe tehnologijom

Danas imamo proizvodne i prodajne lokacije u preko 40 zemalja širom sveta, a Dr.Oetker proizvodi su dostupni na svakom kontinentu. Sa više od 11.500 zaposlenih, kompanija je zabeležila prodaju  od preko 2,3 milijarde evra u 2015. godini. Iako smo uspešna i rastuća kompanija na globalnom nivou, ne otvaramo svaki dan novu fabriku, pa je ovaj dan zaista specijalan za nas – rekao je Dr. Kristijan Von Tvikel, član Izvršnog odbora kompanije Dr.Oetker u Nemačkoj.

Pre dve godine, kada smo polagali kamen temeljac za fabriku u Šimanovcima, sve je izgledalo kao slatka bajka. Stalno polažemo kamene temeljce i govorimo o onome što će se desiti u budućnosti. Čast mi je što imam priliku da vidim da se nešto od toga ostvarilo, uz pomoć vrednih i marljivih ljudi i naših nemačkih prijatelja i nemačkih investitiora. Verujemo da će oni nastaviti da uspešno obavljaju svoj posao. Očekujem da će potrošači u Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji biti zadovoljni najboljim pudinzima i praškom za pecivo i da će kupovati ono što je proizvedeno u Srbiji – izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Povezana vest:  Džastin Timberlejke opsednut zgodnom kolegicom

Dr. Oetker kompanija beleži stalni rast u asortimanu svojih proizvoda i značajne poslovne rezultate i na taj način održava lidersku poziciju u svojoj kategoriji. Portfolio nemačke kompanije u Srbiji je prepoznatljiv po novim brzo rastućim kategorijama kao sto su ovsene kaše i dekor asortiman, kao i tradicionalnim proizvodima poput praška za pecivo, vanilin šećeru, pudingu, princes krofnama.