Danas je nemačka kompanija Dr. Oetker u Šimanovcima svečano otvorila svoju prvu fabriku u Srbiji. Novi poslovni kompleks prostire se na 8.000 kvadratnih metara, koji čine proizvodni deo na 4.500 kvadratnih metara, skladišni na 2.000 i administrativni deo na 1.500 kvadratnih metara. U fabrici je ukupno zaposleno 192 radnika, a proizvodni kapacitet je 6.000 tona godišnje.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili predstavnici kompanije Dr. Oetker, Upravni Direktor Zoran Mitić, član Izvršnog odbora kompanije u Nemačkoj Dr. Christian von Twickel, Njegova ekselencija ambasador Nemačke Aksel Ditman, premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, a događaju su prisustvovali ministar privrede Željko Sertić, predstavnici Privredne komore Srbije, članovi Upravnog odbora Nemačko-srpsko privrednog udruženja, kao i predstavnici medija.

U ovom trenutku u fabrici se proizvodi 115 artikala, uglavnom praškastih proizvoda – „Dr.Oetker“ i „C brend“, namenjenih tržištima Srbije sa Kosovom, Crne Gore, Makedonije, Albanije.

Povezana vest:  Iskoristi ovo leto maksimalno uz NIVEA SUN

Ova godina je posebno značajna za našu kompaniju, jer je nova fabrika počela sa radom istog datuma kada smo obeležili 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Veoma smo ponosni na dosadašnje rezultate i težimo i dalje kontinuiranom unapređenju u svakoj oblasti. Zaposleni su za nas najvažnija investicija i u ovom modernom prostoru težimo da pružimo optimalne uslove za rad. Ono na čemu Dr.Oetker globalno insistira je garantovani kvalitet za sve naše proizvode u skladu sa najvišim prehrambenim standardima. Akcenat je na inovacijama kojima potvrđujemo svoju lidersku poziciju i zadovoljavamo nove potrebe naših potrošača – istakao je Zoran Mitić, upravni direktor kompanije Dr. Oetker Srbija.

Povezana vest:  Promocija parfema "TIBURON AZUL" Verice Rakočević

Danas imamo proizvodne i prodajne lokacije u preko 40 zemalja širom sveta, a Dr.Oetker proizvodi su dostupni na svakom kontinentu. Sa više od 11.500 zaposlenih, kompanija je zabeležila prodaju  od preko 2,3 milijarde evra u 2015. godini. Iako smo uspešna i rastuća kompanija na globalnom nivou, ne otvaramo svaki dan novu fabriku, pa je ovaj dan zaista specijalan za nas – rekao je Dr. Kristijan Von Tvikel, član Izvršnog odbora kompanije Dr.Oetker u Nemačkoj.

Pre dve godine, kada smo polagali kamen temeljac za fabriku u Šimanovcima, sve je izgledalo kao slatka bajka. Stalno polažemo kamene temeljce i govorimo o onome što će se desiti u budućnosti. Čast mi je što imam priliku da vidim da se nešto od toga ostvarilo, uz pomoć vrednih i marljivih ljudi i naših nemačkih prijatelja i nemačkih investitiora. Verujemo da će oni nastaviti da uspešno obavljaju svoj posao. Očekujem da će potrošači u Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji biti zadovoljni najboljim pudinzima i praškom za pecivo i da će kupovati ono što je proizvedeno u Srbiji – izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Povezana vest:  Seks simbol koji i danas živi - Merlin Monro

Dr. Oetker kompanija beleži stalni rast u asortimanu svojih proizvoda i značajne poslovne rezultate i na taj način održava lidersku poziciju u svojoj kategoriji. Portfolio nemačke kompanije u Srbiji je prepoznatljiv po novim brzo rastućim kategorijama kao sto su ovsene kaše i dekor asortiman, kao i tradicionalnim proizvodima poput praška za pecivo, vanilin šećeru, pudingu, princes krofnama.