Projekat brzog katamarana na liniji Beč-Bratislava pod nazivom „Tvin siti lajner“ (Twin City Liner) proslavio je 1. juna 2016. godine svoj desetogodišnji jubilej. Tokom protekle decenije brzi putnički brodovi prevezli su Dunavom na relaciji između glavnih gradova Austrije i Slovačke više od 1,2 miliona putnika. Na liniji trenutno saobraćaju dva broda, od kojih je drugi brod priključen floti 2008. godine. Vožnja brzim katamaranom od pristaništa kod bečkog trga Švedenplac do novog pristaništa kod Starog grada u Bratislavi traje 75 minuta. Putnici imaju priliku da uživaju u klimatizovanom putničkom prostoru velikih staklenih površina, a isto tako postoji mogućnost izlaska na palubu i uživanja u brzoj vožnji Dunavom. Svaki od brodova ima kapacitet od 129 putnika, a opslužuje ih osoblje „DDSG Blue Danube“, preduzeća u vlasništvu Bečkog holdinga.

Povezana vest:  Zaposleni kompanije Carlsberg Srbija učestvovali u akciji pošumljavanja Beograda

Brodovi saobraćaju na relaciji između Beča i Bratislave do pet puta na dan, a operater „Tvin siti lajnera“ u sezoni jubileja najavljuje i posebne pogodnosti za putnike kao što su porodični vikend-popusti i „super utorak“, kada će sve osobe starije od 60 godina, zatim studenti i osobe sa posebnim potrebama imati 50 odsto popusta na vožnju katamaranom između Beča i Bratislave.

Povezana vest:  Zanimljive aktivnosti u znaku Brazila, u UŠĆE SC: BUDITE FOTO MODEL NA JEDAN DAN

Projektom „Tvin siti lajner“ upravlja „Central Danube Region Marketing und Development“, preduzeće u delimičnom vlasništvu Bečkog holdinga (Wien Holding).

PHOTO. Christoph Rhabek/Central Danube