B.Zivulovic - donacija keksa Zlatni pek u okviru akcije Hrana za sveBambi-Banat donira narodne kuhinje u Požarevcu

Koncern se priključio akciji „Hrana za sve“

 

 

Koncern Bambi-Banat isporučio je prvu donaciju Crvenom Krstu Požarevac u okviru akcije „Hrana za sve“. Projekat je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao paket mera kojima će se doprineti smanjenju siromaštva u 2010. godini.  Ovo je prva u nizu od 12 mesečnih donacija kojima se Bambi-Banat uključio u akciju, početkom maja, a doniraće ukupno pet tona keksa Zlatni Pek narodnim kuhinjama u Požarevcu, koje su u nadležnosti Crvenog krsta. U okviru iste akcije, Koncern će donirati još jednu tonu keksa Zlatni Pek Crvenom krstu u Vršcu.

 

-Kao kompanija koja brine o lokalnoj zajednici, svoje uključenje u nacionalnu akciju „Hrana za sve“ prevashodno smo videli kroz pomoć narodnim kuhinjama u Požarevcu i Vršcu, kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zadovoljstvo nam je što, na ovaj način, možemo, barem malo, da „zasladimo“ obrok i ulepšamo dan ugroženim građanima Požarevca i Kostolca, ali i Vršca i okoline. Nadamo se da će ova akcija podsetiti i ostale kompanije koliko je važno saosećati se problemima drugih, baš kao što je to važno i na individualnom nivou – izjavila je Monika Živojinović, menadžer za odnose s javnošću Koncerna „Bambi-Banat“.

Povezana vest:  Retrospektivnom revijom otvoren jubilarni 40. Belgrade Fashion Week

 

M. Milosavljevic i M. Zivojinovic - donacija keksa Zlatni pek u okviru akcije Hrana za sve-Narodna kuhinja u Požarevcu trenutno priprema 550 do 600 obroka dnevno, nastojeći da obezbedi jedan kuvani obrok za šest dana u nedelji. Raspodela se vrši za gradove Požarevac i Kostolac na pet punktova. U ime naših korisnika, pozdravljamo inicijativu „Hrana za sve“ koja će u velikoj meri pomoći u smanjenju siromaštva u zemlji. Koncern „Bambi-Banat“ je u više navrata pomagao humanitarne aktivnosti Crvenog krsta na zadovoljstvo najsiromašnijih građana naše opštine, a posebno najmlađih –  izjavio je Branislav Živulović, sekretar Crvenog krsta Požarevac.

Povezana vest:  U Beču 2G pravilo u gastronomiji ostaje na snazi

 

-U ime grada Požarevca, iskreno se zahvaljujem Koncernu “Bambi-Banat”, za učešće u akciji “Hrana za sve”, za koju se nadam da će doprineti smanjenju siromaštva u Srbiji, a konkretno u gradu Požarevcu i opštini Vršac. Šest tona keksa nije mala količina i nadam se da će krajnji korisnici, i to najugroženiji žitelji Požarevca i Vršca na taj način, bar za trenutak, osećati ravnopravnim i jednakim sa drugim građanima koji mogu sebi i svojoj porodici obezbediti normalan život – izjavio je Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca.

Povezana vest:  Roberto Kavali u Budvi

 

Da podsetimo, ovo je druga humanitarna akcija koju je Bambi-Banat realizovao ove godine u lokalnoj zajednici. U aprilu 2010, Koncern i Dom zdravlja Požarevac potpisali su ugovor o donaciji vredan 300.000 dinara, u cilju obeležavanja meseca borbe protiv dijabetesa. Tim povodom, i Dom zdravlja u Vršcu dobio je sredstva u istoj vrednosti, a u okviru kampanje kojom se Koncern bori protiv ove bolesti, već tri godine zaredom.