Svečanom ceremonijom otvaranja zvanično je počeo četvrti Međunarodni kup Matematičke gimnazije. Na takmičenju učestvuje 25 ekipa iz 13 evropskih zemalja. Kup Matematičke gimnazije se organizuje već četvrtu godinu uz podršku Pireus banke.

Obraćajući se učesnicima Kupa, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović im je poručio da, pored takmičenja, iskoriste vreme i za druženje, dok im je zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović poželeo dobrodošlicu u Beograd i Srbiju.

Povezana vest:  Lesaffre pokrenuo prvu pekarsku platformu u Srbiji

Članica Izvršnog odbora Piraeus banke Svetlana Ristić imala je tu čast da zvanično otvori takmičenje, a u svom kratkom govoru istakla je činjenicu da Piraeus banka tradicionalno podržava Matematičku gimnaziju i odražavanje ovog jedinstvenog internacionalnog takmičenja.

“Nama su ovi susreti jako važni jer verujemo da uz razmenu znanja, ideja i iskustava, doprinose i stvaranju čvrstih prijateljstava i duhovno bogatijih ljudi. Upravo su to vrednosti koje su nas i ovoga puta motivisale da damo podršku mladim talentima koji imaju veliki potencijal”, navela je Svetlana Ristić.

Povezana vest:  Rihannina druga kolekcija za MAC gotovo razgrabljena

Završna svečanost i dodela medalja i pehara za najuspešnije takmičare biće održana 30. juna u Narodnoj skupštini Republike Srbije.