Etihad ervejz je dobio tri veoma cenjenje godišnje nagrade Skajtreks (Skytrax World Airline Awards) za “avio-kompaniju sa najboljom prvom klasom u svetu”, “najbolji ketering u prvoj klasi u svetu” i “najbolje sedište u prvoj klasi u svetu” za apartmane u prvoj klasi, kako je danas objavljeno na aeromitingu u Farnborou u Velikoj Britaniji.

Ove prestižne nagrade se smatraju globalnim merilom izvrsnosti avio-kompanija. Dobitnici se određuju prema glasovima i rezultatima ankete koja se deset meseci sprovodi među 18 miliona putnika u vazdušnom saobraćaju iz više od 100 zemalja.

Kalam Laming (Calum Laming), potpredsednik za iskustvo gostiju Etihad ervejza, je izjavio: “Tokom 2014. godine smo redefinisali iskustvo putovanja u prvoj klasi uvođenjem novog iskustva na svim letovima i revolucionarnih kabina na našoj novoj floti aviona erbas A380 i boing 787 drimlajner. Na taj način pokazujemo svoju stalnu posvećenost letenju u prvoj klasi i pružanju inovativnih i aspriacionih iskustava putovanja.”

“Avio-kompanija je veoma ponosna što smo, na osnovu rezultata opsežnog globalnog istraživanja, ponovo dobili ove prestižne nagrade za najbolje iskustvo prve klase na svetu. Ove godine smo unapredili to iskustvo u još većoj meri investirajući u naše proizvode, usluge i kabine, pa je ovo priznanje za uloženi trud veoma dobrodošlo.”

Povezana vest:  Počelo klizanje ispred Delta Cityja

Poslednjih godina, avio-kompanija je dobila brojna priznanja za prvu i biznis klasu. Takođe, ovo je drugi put da je avio-kompanija osvojila Skajtreks nagradu u sve tri kategorije za prvu klasu.

Kabina prve klase aviona A380 ima devet apartmana u prvoj klasi, jedinstvenih životnih prostora koji su, sa površinom od 3,6 kvadratnih metara, za 74 procenta veći od prethodnih nagrađivanih apartmana u prvoj klasi avio-kompanije i sadrže fotelju sa Poltrona Frau kožom i odvojeni otoman koji se pretvara u krevet dužine 204 cm. Posebno kupatilo sa tuš kabinama je na raspolaganju isključivo gostima prve klase.

Povezana vest:  10. Festival nauke – Prvi dan naučnog slavlja uz 8.500 posetilaca

Istovremeno, avioni boing 787 raspolažu sa osam privatnih apartmana u prvoj klasi u jedinstvenom zakrivljenom rasporedu, prvom takve vrste u komercijalnoj avijaciji, gde je lični prostor uvećan za deset procenata. U apartmanima se nalazi Poltrona Frau kožna fotelja koja se može pretvoriti u krevet dužine 204 cm. Apartmani sadrže TV ekrane dijagonale 24 inča, velike stolove za obedovanje, lične garderobere i spoljna vrata koja omogućavaju punu privatnost.

Ostatak flote aviona boing 777 i erbas A330/A340 koji su konfigurisani u tri klase sadrže apartmane u prvoj klasi, u kojima se takođe nalaze Poltrona Frau sedišta.

Inspirisana najboljim svetskim hotelima, restoranima i privatnim klubovima, prva klasa Etihad ervejza predstavlja iskustvo najfinijeg obeda koji se sastoje iz više obroka. Šefovi kuhinje na letu, od kojih su mnogi došli iz najboljih restorana širom sveta, na letu imaju na raspolaganju izbor svežih sastojaka uključujući i proteine i povrće. Ti talentovani članovi kabinske posade mogu da se dogovore sa gostima o posebnim porudžbinama i u stanju su da prirede jedinstveno iskustvo obedovanja koje je prilagođeno njihovim željama. Šef kuhinje je na raspolaganju u prvoj klasi na svakom letu Etihad ervejza.

Povezana vest:  Ukusi moga kraja osvojili najviše „Čuvarkuća”

Gosti mogu da biraju sa bogatog a la kart menija, ili mogu da izaberu najfinije odreske sa “gril” menija, koje dopunjuje širok izbor priloga i soseva, a mogu i da izaberu i neki od ukusnih obroka i snekova sa celodnevnog menija.

Ovog leta, avio-kompanija je takođe otvorila svoj vodeći salon i spa prve klase na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju. U okviru salona se nalaze: a la kart restoran, bar sa bogatim izborom pića, sala za fitnes, salon za pušenje cigara, spa i frizer “Siks senses”, manikir bar, TV sala, odvojena soba za relaksaciju, prostorija za molitvu i igraonica za decu koje svim gostima omogućavaju jedinstveno iskustvo.