Danas je u okviru četvorogodišnjeg nacionalnog projekta „Pronađi meru“ održan „Porodični dan“ na Adi Ciganliji namenjen roditeljima i deci koji su se sjajno zabavili uz glumca Srđana Ivanovića.

Više od 150 porodica imalo je priliku da zajedno vežbaju sa iskusnim sportskim i fitnes trenerima, takmiče se i osvoje nagrade, kao i da na zanimljiv i aktivan način saznaju kako sve mogu da provode vreme u prirodi. Roditelji i deca učestvovali su u porodičnom razmrdavanju, fitnesu za mame, tate i bebe, zajedničkom fitness za roditelje i decu, ali i podsećanju na omiljene tatine i mamine igra iz detinjstva poput “Arjačkinje barjačkinje”, “Ide maca oko tebe”, bacanje frizbija, “Školice”, peskakanje konopca i lastiša. Za one sa takmičarskim duhom orgnizovana su porodična takmičenja u preskaknju konopca, limbo densu, skoku u dalji, trčanju sa balonom između glava i odbojci sa peškirima i vodenim balonima.

Povezana vest:  Pun Trg slobode u Novom Sadu

Cilj „Pronađi meru – porodičnog dana“ bio je da podtsakne roditelje da pronađu balans između profesionalnog i privatnog života i provode više vremena sa svojim najmlađima i da ono bude ispunjeno zabavom, fizičkom aktivnošću i radošću. Roditelji od najranijeg uzrasta treba da uče svoje mališane važnosti fizičke aktivnosti, prevenirajući tako na prvom mestu gojaznost koja ih tokom odrastanja i u starijem dobu može dovesti do ozbiljnih hroničnih oboljenja. Sve što je potrebno za ovo veoma važnu životnu lekciju jesu malo vremena i dobre volje.

Povezana vest:  Art Reprezentacija Srbije na svetskom prvenstvu u Moskvi

„Porodični dan“ je završni događaj u okviru nacionalne kampanje „Pronađi meru“ koju već četiri godine uspešno sprovode studenti medicine okupljeni u Komitetu za međunarodnu saradnju studenata medicine IFMSA–Serbia i članovi Društva dijetetičara-nutricionista Srbije, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.