Kompanija Imlek organizovala je celodnevni izlet na farmi Stari Tamiš za mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. U saradnji sa sistemom Almex, čije je imanje Stari Tamiš najveće poljoprivredno gazdinstvo, kompanija Imlek ugostila je i razveselila mališane, i omogućila im nezaboravno iskustvo za ceo život.

Sa željom da prikaže na koji način nastaje Moja Kravica mleko, ali i da priredi nezaboravno druženje sa životinjama, organizovana je poseta farmi Stari Tamiš za veliki broj dece iz Centra u Zvečanskoj. Na farmi idealnoj za upoznavanje sa prirodom, životinjama i poljoprivrednom proizvodnjom, mališani su imali prilike da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš sproveo je decu kroz sve jedinice, i uputio ih u proces dobijanja mleka. Pored toga, mališani su uživali u slobodnom vremenu sa animatorima sa farme, koji su specijalno za njih pripremili brojne kreativne radionice.

Povezana vest:  HUMANITARNA ŽURKA – PLES ZA ALEKS

Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek dva puta dnevno prikuplja sa preko 4.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Kompanija Imlek jedini je proizvođač u regionu čiji je hladni lanac u potpunosti zatvoren, od mesta prijema mleka do prijemne rampe, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Pored toga, najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet koji su potrošači prepoznali i ocenili Moju Kravicu omiljenim brendom u Srbiji.

Povezana vest:  Uskoro više od 3.000 osnovaca u programu Bitka za znanje!

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1100ha i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Imanje je osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka, a Almex je postao vlasnik imanja 2009. godine. Od prošle godine izgrađen je turistički kompleks u okviru kojeg posetioci mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Na Starom Tamišu nalazi se farma krava sa oko 2.500 goveda, holštajn-frizijske i simentalske rase. Imanju pripada i farma svinja Nadel sa 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača, rase jokšir, landars, pijetren i durok. Na gazdinstvu Stari Tamiš nalazi se i ergela koja je izgrađena 1978. godine i koja je u potpunosti rekonstruisana 2012. Ergela Tamiš trenutno ima 27 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva.

Povezana vest:  Ko plaća odeću prve dame SAD, Mišel Obame?

“Farma Stari Tamiš i Tamiški Konaci su sve popularnija destinacija na turističkoj mapi Srbije, i već drugu sezonu smo u prilici da ugostimo decu i delegacije iz različith krajeva zemlje, pa i iz inostranstva. U saradnji sa Imlekom, osmislili smo aktivnosti na farmi za decu bez roditeljskog staranja i veliko mi je zadovoljstvo što smo i njima omogućili da uživaju u našem kompleksu. Nastojimo da nam ovakve humanitarne akcije postanu tradicija, jer nam je cilj da se sva deca ovde osećaju lepo i kao kod kuće.” izjavio je vlasnik kompanije Almex, Srđan Aleksa.