Srpski džudista Aleksandar Kukolj rekao je danas da je maksimalno spreman za početak takmičenja i da se nada da će Srbiji doneti prvo odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Trebalo bi da sam u životnoj formi. Takmičenje je takvog tipa. Trenirao sam više nego ikada za ovo. Spremao sam se za Igre, a i na putu do ovde kroz sva takmičenja se nagomilalo iskustvo, mislim da imam sve da pobedim svakoga – rekao je Kukolj novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Milano i Torino žele zajedno da organizuju Zimske olimpijske igre

Olimpijski tim Srbije na Igrama u Riju još uvek nije osvojio medalju, a Kukolj je rekao da mu je zbog toga žao, ali i da se nada da će on sutra doneti prvo odličje.

-Mnogo mi je žao što još uvek nemamo medalju. Nadam se da to sutra neće uticati na moj nastup, ali i da ću možda ja doneti prvo odličje – kazao je on.

Kukolj će se sutra u šesnaestini finala džudo turnira u kateogoriji do 90 kilograma na Olimpijskim igrama sastati sa Slovencem Mihaelom Žgankom, a u slučaju trijumfa očekuje ga borba s boljim iz duela izmedju prvog nosioca Japanca Mašu Bakera i Nemca Marka Odentala.

-Nisam u poslednje dve godine imao borbu protiv njega, ali sam ga pre triput pobedio. Posle njega me očekuje borbra protiv Japanca ili Nemca… Japanac je prvi nosilac i do sada sam jednom izgubio od njega, tako da je žreb mogao da bude malo povoljniji, ali možda je bolje što ‘odmah idem u meso’ – kazao je Kukolj.

-Ako prodjem Japanca idem u prvih osam… Dosta nosilaca je ispadalo na Olimpijskim igrama i dosta takmičara koji nisu bili favoriti su osvajali medalje – dodao je on.

Povezana vest:  Venlok zvanična maskota OI 2012