Višegodišnje prijateljstvo između Srbije i Koreje biće obeleženo spektakularnim događajem koji će u Beogradu izvesti K-Tigers, korejski profesionalni sportisti poznati po jedinstvenom tekvondo performansu ukombinovanom sa savremenim plesom. Tradicija i prijateljstvo koje vezuju dve zemlje neguju se decenijama i u skladu sa tim ovaj nacionalni sportsko-plesni performans svojevrsni je poklon ambasade Koreje Beograđanima. Svetska tekvondo senzacija K-Tigers sa svojim bogatim programom nastupiće pred beogradskom publikom 10. i 11. septembra u Dvorani Doma Sindikata i kroz moderan prikaz pomenute borilačke veštine, odaće se još jedno priznanje srpskom tekvondou kao i našim svetskim šampionima.

Povezana vest:  Novi Merix detergent 2u1 sa pravim esencijalnim uljima lavande i pačulija

Povodom ovog događaja organizovana je i konferencija za štampu posle koje će korejski majstori sa članovima kluba Galeb učestvovati u zajedničkoj radionici od 14h do 15h, gde će pokušati da prenesu deo svog znanja i akrobatskih veština, najmlađim članovima tekvodno kluba “Galeb”.

Tekvondo, borilačka veština poreklom iz Koreje, predstavlja jednu od najpopularnijih na svetu, a u kombinaciji sa modernom K-POP muzikom, mešavinom moderne zapadne muzike donosi nesvakidašnji spektakl po kome su K-Tigers prepoznati širom sveta. Modernizacijom tekvondoa odnosno umetničkim izvođenjem velemajstorskih poteza, atraktivnih visokih udaraca, akrobatskih skokova i prepoznatljivog lomljenja drvenih dasaka, svetski popularna grupa K-Tigers doprinosi globalnoj popularizaciji ove borilačke veštine. Fantastičan uspeh Milice Mandić na prošlim, i Tijane Bogdanović na nedavno završenim Olimpijskim Igrama govore u prilog tome da je ova borilačka veština u velikoj meri zastupljena i u našoj zemlji. Dovođenjem pomenute svetske atrakcije u Beograd, ambasada Koreje nastavlja sa promocijom tekvondoa u našoj zemlji, kako bi se privukao što veći broj dece koji bi se bavio ovim sportom.

Povezana vest:  DISNEY ON ICE VAM PREDSTAVLJA “PRINCEZE I HEROJI” NAJVEĆI BROJ KLIZAČA DO SADA

Tekvondo grupa, širom sveta poznata kao K-Tigers, postoji od 1990. godine i osnovana je sa ciljem da se umetnost tekvondoa na moderan način predstavi celom svetu. Danas je to korejski vodeći tekvondo demonstracioni tim, koji nastupa širom sveta. Svi članovi grupe nosioci su crnog pojasa i više puta su obišli svet, pokazujući svoje zavidne veštine i ostavljajući bez daha na stotine hiljada gledalaca. Njihove neverovatne veštine zajedno sa popularnom K-POP muzikom izdvajaju ovaj tim od ostalih i ta jedinstvenost ih čini svetskom atrakcijom. Njihov savremen pristup ima za cilj promociju tekvondoa sa istovremenim zadržavanjem tradicionalnog duha i osnovnih principa ove borilačke veštine.

Povezana vest:  Lord of the Dance stiže u Beograd