Na nedavno održanoj Nedelji mode u Njujorku, predstavljena je jedinstvena kolekcija farmerki koje su donirale poznate ličnosti u okviru projekta „Farmerke za izbeglice“, a koje je potom oslikao modni kreator i umetnik Džoni Dar. Ovaj globalni projekat zamisao je upravo Džonija Dara kojem se priključilo više od 100 poznatih ličnosti iz sveta filma, mode, umetnosti i muzike, među kojima su: Rajan Gosling, Viktorija Bekam, Danijel Radklif, Ser Elton Džon, Ana Vintur, Klaudija Šifer, Dani Minog, Ema Votson, Eva Longorija, Florens Velč, Heder Grejam, Kejt Mos, Lili Alen, Pink, Rejčel Makadams i Šeron Stoun, sa ciljem pružanja pomoći izbeglicama širom sveta.

Povezana vest:  Bulevar Ring po prvi put u prazničnom izdanju

Darova modna revija obeležila je početak njujorške Nedelje mode i omogućila prisutnima da među prvima uživo vide ovu unikatnu kolekciju, a akcenat je bio na aktuelnim modnim detaljima kao što su crvena i zlatno-roze zmijska koža, crna čipka, veliki rajsferšlusi, koža i svila. Cilj revije bio je da se pošalje poruka kroz umetnost, da se napravi pozitivna promena i osnaže ljudi da sarađuju sa zajedničkim ciljem da svet učine boljim mestom za život.

Povezana vest:  SERBIA FASHION WEEK INGLOT TAKSI ĆE VAM ULEPŠATI DAN

Ova kolekcija farmerki zvanično je na aukciji na veb-sajtu www.catawiki.com/jeansforrefugees od 22. jula, a sav prikupljeni prihod otići će organizaciji Međunarodni komitet spasa i pomoći će da se finansiraju inicijative ove organizacije koja svakog dana pomaže milionima izbeglica širom sveta, uključujući i Srbiju.

Projekat „Farmerke za izbeglice“ trajaće do 30. oktobra i biće završen izložbom farmerki u Galeriji „Sači“ u Londonu, kao i gala večerom poslednjeg dana aukcije.

Povezana vest:  Mirišljavi metro-vozovi u Beču