U glavnom gradu Austrije čuveni proizvođač napolitanki „Manner“ u saradnji sa gradskim energetskim preduzećem „Wien Energie“ obezbediće daljinsko grejanja za domaćinstva u 17. bečkom okrugu. „Wien Energie“ i „Manner“ se zajedno zalažu za energetski efikasno grejanje. Višak toplote u proizvodnom procesu u fabrici će se direktno uključiti u lokalnu mrežu za daljinsko grejanje na dužini od 3,5km i koristiti za grejanje i toplu vodu. Jačina će iznositi 1MW i snabdevaće 600 domaćinstava u neposrednoj okolini fabrike.

Povezana vest:  Obeležavanje Međunarodnog dana deteta, 1.juna u Ušće Shopping Centru

Saradnja između „Wien Energie“ i proizvođača napolitanki je tipičan primer inovativnih energetskih rešenja u našem gradu, izjavila je Uli Zima, članica gradske vlade zadužena za životnu sredinu. Fabrika napolitanki smanjuje emisiju ugljendioksida u Beču za dodatnih 1.000 tona godišnje, a grad Beč se zalaže za lokalne i alternativne izvore daljinskog grejanja.

„Wien Energie“ i „Manner“ započinju i partnerstvo u oblasti zaštite klime. Kroz snabdevanje daljinskim grejanjem na ekološki način fabrika je u prošloj godini uspela da smanji emisiju ugljendioksida za 34 tone.

Povezana vest:  Počela četvrta sezona projekta „ZdravoRastimo"

PHOTO: Manner