borovnicaDani borovnice na Kopaoniku

 

 

Zaljubljenici u prirodu i planinu, u periodu od 22. jula do 1. avgusta, po prvi put biće u prilici da posete manifestaciju „Dani borovnice“ na Kopaoniku, u organizaciji MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik, Turističko-sportske organizacije „Raška“, kao i Turističke organizacije opštine Brus. Proizvode od borovnice koje će predstaviti domaći izlagači ocenjivaće stručni žiri i to u nekoliko kategorija: bezalkoholna i alkoholna pića, džemovi, želei, džemovi i slatka od borovnica.

 

Kopaonik za turiste postaje sve privlačniji i tokom letnje sezone. Njegove prirodne lepote, bogata ponuda hotelskog smeštaja i sve interesantniji prateći programski sadržaji, privlače sve veći broj ljubitelja planinskog turizma. Bilo da je reč o porodičnom ili odmoru sa prijateljima, na Kopaoniku je lako uživati i zaboraviti na poslovne obaveze, žurbu i stres.

Povezana vest:  Tradicionalni maturantski ples na Sava Promenadi

 

– Turistička privreda je jedna od najperspektivnijih grana u globalnim razmerama u kojoj se gotovo svakodnevno menjaju zahtevi i potrebe turista. Savremeni gost traži aktivan i sadržajan odmor, a naš je zadatak da mu ponudimo dovoljno atraktivan, inovativan i pristupačan proizvod. Sadržaji MK Mountain Resorta, kao i mogućnosti koje prirodno okruženje nudi, u toku vrelih letnjih meseci, idealni su kako za aktivan porodični, wellness & spa odmor, tako i za organizaciju raznih manifestacija. To je jedan od razloga zašto smo osmislili „Dane borovnice“ i kreirali specijalne pakete sa smeštajem u hotelima Grand, Angella i apartmanima Konaci-Sunčani vrhovi – objašnjava Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta sa Kopaonika.

Povezana vest:  NE PROPUSTITE U PETAK (27. 05.) NA MIKSER FESTIVALU

Visok nivo usluge i niže cene u odnosu na zimsku sezonu koje gostima nudi MK Mountain Resort, tek su deo onoga zbog čega najlepšu srpsku planinu treba posetiti i tokom leta. Stoga i ne iznenađuje činjenica da je sve više onih koji su spremni da menjaju navike i da u letnjim mesecima umesto na moru godišnji odmor provedu na planini, daleko od svakodnevnice.

Povezana vest:  FESTIVAL AUTOHTONIH I ORIGINALNIH SIREVA SA BALKANA U MIKSER HOUSEU

– U saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik ove sezone otvoreno je i šest novih pešačkih staza, a zaljubljenici u prirodu do kraja leta pored manifestacije „Dani borovnice“, biće u prilici da posete još jedan interesantan događaj – „Dani vrganja“. Naši gosti će moći da uživaju i u prvom otvorenom bazenu na Kopaoniku koji će uskoro biti sastavni deo hotela Grand“ – dodaje Nikola Avram.