Beogradska „Kuća Deda Mraza“ pretvorila se u pravu bajku tokom manifestacije voždovačko Novogodišnje maštalište koja je, ove godine, prvi put održana na gradskoj opštini Voždovac. Pored spektakularne ceremonije Svečanog paljenja sijalica, čuvena kuća bila je pozornica još jednog bajkovitog događaja za najmlađe.

Uz podršku gradske opštine Voždovac, voždovačka kuća iz bajke postala je bajkovita pozornica Novogodišnjeg maštališta, najlepša zimska igraonica na otvorenom, sa  zabavnim programom koji je Vuk Tomić, kreator novogodišnjeg dekorativnog spektakla u Gostivarskoj ulici, pripremio za najmlađe sugrađane. U šarenolikom programu uživao je veliki broj mališana i njihovih roditelja, dok su se na pozornici smenjivali Maša i meda, Elza Ana i Olaf, žongleri vatrenim kuglama i članovi vokalno instrumentalnog sastava Nebograd. Najveće iznenađenje usledilo je kada su se upalile hiljade novogodišnjih sijalica na „kući Deda Mraza“, a među okupljenom publikom su istovremeno zasvetlele vile, roboti i ledena kraljica optočeni svetlećim diodama. Ovaj bajkoviti prizor nikoga nije ostavio ravnodušnim, a program je nastavljen pojavljivanjem zvezde večeri – iz kuće je izašao Deda Mraz i oduševljenoj deci podelio slatkiše, a onda i zapevao sa njima što je propraćeno veličanstvenim vatrometom. Tokom večeri, deca su uživala i u kreativnoj radionici na kojoj su pravila novogodišnje ukrase koji su bili ulaznica za dvorište Najlepše ukrašene kuće u Beogradu. U pratnji svetlećih vila, oduševljeni mališani ulazili su u dvorište i ukrašavali tri preostale jelke Deda Mrazovog voždovačkog dvorišta.

Povezana vest:  Sofisticirana i elegantna: otvorena nova LIU JO radnja

Praznična rasveta na domu porodice Tomić biće uključena svake večeri do 14. januara 2017. godina od 18:00 do 00:00 časova. Za dodatne informacije i fotografije sa Svečanog paljenja sijalica i voždovačkog Novogodišnjeg maštališta, pratite Facebook stranicu „Najlepše ukrašena kuća u Beogradu“.