facebook_logoDruštvene mreže i brakorazvodne parnice

 

Korišćenje društvenih mreža postalo je danas uobičajena stvar, ali i mač sa dve oštrice u slučaju brakorazvodnih parnica. Naime, prema podacima Američke asocijacije advokata koji se bave brokorazvodnim parnicama, u 81 odsto slučajeva oni su na sudu koristili dokaze koje su supružnici ostavljali na Fejsbuku, Majspejsu, Tviteru ili Jutjubu. Prema rečima Linde Li Viken, predsednice Asocijacije, Fejsbuk je postao predvodnik virtualne stvarnosti koja unosi dramu u veoma realan brakorazvodni proces. Zatim tu je Majspejs sa 15 procenata i Tviter sa pet odsto.

Jedna od pet osoba koristi Fejsbuk za flertovanje, pokazuju podaci do kojih su došli Pju Internet i Američki projekat za život.

Povezana vest:  Otvaranje kupališta Lido na Dunavu sutra

Advokati navode da su imali veoma interesantne slučajeve u poslednje vreme:

– Suprug na Mečkomu kaže da je neoženjen, bez dece, dok u isto vreme traži starateljstvo nad tim nepostojećim detetom.

– Otac traži starateljstvo nad decom tvrdeći, izmedju ostalog, da njegova bivša suruga nikada nije prisutvovala manifestacijama na kojima su učestvovala njihova deca, što je na sudu i potvrdjeno jer je na Fejsbuku postavila fotografije sa dogadjaja na kojima je bila sa prijateljem i to tačno u vreme kada je trebalo da bude sa decom.

Povezana vest:  Smirnoff brend ambassador i majstor miksologije Kendži Džesi prvi put u Beogradu!

– Mama negira na sudu da puši marihuanu, ali je na Fejsbuku postavila fotografije sa žurki na kojima se vidi da je koristi.

Nesklad između stvarnog života i onoga onlaj nije isključivo vezan za parove u SAD. Prema podacima britanskog sajta za razvode DIY, podaci sa Fejsbuka su korišćeni prošle godine u jednoj od pet brakorazvodnih parnica.

Advokati sada već često upozoravaju svoje klijente da u slučaju da planiraju da slažu sudiju, nikako ne stavljaju na svoje profile dokaze koji govore upravo suprotno.

Povezana vest:  Zabava i druženje sa PIK šunkama za Beograđane

Oni pre početka sudjenja traže od njih da im pokažu svoj profil na Fejsbuku, upozoravajući klijente da i sudija može da pročita sve što tu stoji.

Sam brakorazvodni proces je veliki emotivni stres tokom koga ljudi, kako navode advokati, dobijaju neverovatnu želju da iznose prljavštine i primoravaju prijatelje da zauzmu stranu.

S obzriom na to, advokati savetuju klijente da u to vreme nikako ne pišu o svojim osećanjima na društvenim mrežama i uvek koriste zaštitne aplikacije da se ne bi dogodilo da na sudu izjave da sa nekim nisu bili u ljubavnoj vezi, a fotografije pokažu suprortno.