Noć istraživača poziva sve zainteresovan osnovce i srednjoškolce da prijave svoj projekat na Naučni inkubator, uđu u laboratoriju, oprobaju se u ulozi naučnika, i postanu mladi istraživači!

Naučni inkubator je mesto gde se od učenika sa idejom proizvode mladi istraživači. Osmišljen je za osnovce i srednjoškolce koji sanjaju naučne snove. Ovo je idealna prilika da se možda i po prvi put zaviri u laboratoriju, u svet istraživača a i da se postane deo tog sveta”, objašnjava dr Tanja Adnađević, naučna saradnica Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ i koordinatorka Noći istraživača.

Povezana vest:  NURDOR tim osvojio 9 medalja na sedmim Svetskim dečjim pobedničkim igrama u Moskvi

Naučni inkubator je konkurs koji je otvoren do 31. marta, za pet najboljih projekata iz nekih od naučnih oblasti: astronomije, fizike, računarstva, biologije, hemije i arheologije. Prijave se vrše na sajtu http://nocistrazivaca.rs/program/naucni-inkubator-2/, nakon čega se bira pet najboljih.

Svaki prijavljen projekat može imati najviše po tri člana istraživačkog tima. Pet odabranih će biti realizovani u Istraživačkoj stanici Petnica u jednonedeljnoj avanturi krajem maja 2017. godine. Svaki od istraživačkih timova će imati pomoć i podršku kvalifikovanog mentora. A rezultati ovih velikih-malih istraživanja, kao i naši mladi istraživači biće predstavljeni na predstojećoj Noći istraživača, u septembru 2017.godine.

Povezana vest:  Viktorija Bekam najavila novu kolekciju u septembru

Noć istraživača poziva sve mlade osnovce i srednjoškolce da budu maštoviti, hrabri i da ne štedie svoje moždane vijuge jer baš tako se postaje istraživač!