Iako je nakada svet fudbala i mode bio praktično nepomirljiv, čini se da slavni fudbaleri ovih dana sve manje i manje prave modne promašaje. Setite se samo Beckhama…

Od nekoga ko je u prošlosti nosio sarong i najgori džins, do jednog od najbolje odevenih muškaraca. Ok, oženio je Victoriju Adams koja je modna ikona današnjice. Ali, ko je uticao na ostale fudbalere da danas znatno više vode računa o svom izgledu? Iako tu i tamo sa neke fotografije i dalje ume da nas napadne poneka Gucci torbica od koje se mnogobrojni fudbaleri nikako ne rastaju ili treš gizdave patike sa upečatljivim logotipom brenda, moramo priznati da je svet fudbala u modnom smislu definitivno evoluirao. Uostalom, izgleda da se ni u jednom sportu, kao u fudbalu ne pridaje takva pažnja doterivanju.

Većina evropskih fudbalera danas izgleda kao da je izašla sa stranica slavnih modnih časopisa. Hajde da pogledamo koji su to fudbaleri tip-top obučeni.

Jamie  Redknapp

Može se reći da je Jamie  Redknapp krojački ekvivalent Švarcenegeru i DeVitu u Blizancima. Stvarno, ovo je fudbaler koji zna da se obuče.Obično nosi odela koja je pretvorio u svoj zaštitni znak. Iako naizgled jednostavno odeven, njegov formalni izgled je doveden do perfekcije. Najčešće je na modnom radaru primećen u odelima crne, teget ili svetlo sive boje. Do te mere posvećuje pažnju detaljima da ćete ga retko videti da nosi kaiš na pantalonama,što daje jedan minimalistički, oštar i čist izgled njegovom stilu. Apsolutno ume da odabere pravu kravatu. Kada je ceremonijalno odevanje u pitanju bira odelo ispod kojeg nosi prsluk.

Povezana vest:  Barselona odaje počast Krojfu, nazvaće stadion po njemu

Graziano Pellè

Mnogim fudbalerima i dalje treba stilista. Graziano Pellèje tu u manjini. Kada je odlučio da iz Engleske pređe da živi i nastavi profesionalnu karijeru u Kini, bio je 6. najplaćeniji sportista sveta. Zlobnici će reći, ok zarađuje mnogo, njemu je lako da super izgleda. Ali nije uvek tako. Možete imati sav novac ovog sveta, ali stil ne možete kupiti.  Prepoznatljiv po zalizanoj kosi, Graziano je često viđen u odelu ili smokingu. Ima upečatljiv stil odevanja koji je inače svojstven Italijanima. Estetika im je jednostavno u genima.

Andrea Pirlo

Recimo da je bivši italijanski reprezentativac, Andrea Pirlo privlačnija verzija Čaka Norisa. Pažljivo kombinujući hipsterski i istinski kul način odevanja, Andrea Pirlo je majstorirao ono što italijani nazivaju “sprezzatura “ izgled, odnosno kako bismo mi rekli- nemarna ležernost. Time je osvojio svoje mesto na modnom nebu u svetu fudbala.

Ima podjednako veliki kredibilitet kao moda ikona i kao fudbaler.Kažu da svom stilu pridaje jednaku pažnju kojom je vodio loptu u igri.

Pirlo definitivno pripada modnoj eliti, a u prilog tome ide činjenica da zna kako da se obuče za svaku priliku. Možda je “krivac” za njegov fantastičan kul izgled, Njujork, koji je modna Meka, ali mi ipak verujemo da je to zbog toga što je i on Italijan. Belissimo!

Thierry Henry

Thierry Henry jedan je od najboljih strelaca u svetu fudbala. Takođe, spada u grupu besprekorno odevenih fudbalera. Čak i najvatreniji navijači Spursa, priznaće da je najgora odeća koju je Thierry Henry ikada nosio, bila crvena majica sa belim rukavima, tačnije njegov dres.

Povezana vest:  Sav taj džins: Ovo su ključni komadi za zimu

Iako u penziji, Henry je i dalje modna ikona. Mnogi fudbaleri su na terenu imali neki svoj zaštitni znak pa je tako je Cantona nosio ogrlicu, Beckham neku foru sa kosom,  a Anri je postao prepoznatljiv po svojim čarapama koje je navlačio do kolena.

Kažu da je upravo Henry, doneo modu fudbalskim masama, kada se u jednoj emisiji pojavio noseći plavi kardigan. Tako je tema o Svetskom kupu automatski postala irelavantna i sa sportskog se preselila na modno polje.

Ovaj momnak stvarno zna da se obuče. Savršeno odelo, plus seks francuski naglasak, šta da kažemo osim “Thierry, Je t’aime!”

David Beckham

David Beckham je sigurno najprepoznatljivija osoba u svetu mode i fudbala.Iako mu se u prošlosti pripisuju mnogi modni promašaji, recimo da mu je svet mode oprostio.

Danas je Beckham, rame uz rame sa suprugom Victorijom, pravi trendseter. Lansira trendove sa lakoćom, koja ne polazi nikome drugom za rukom. On rizikuje i nosi obično detalje koje se drugi sportisti ne usuđuju da ponesu, pa je Beckham s razlogom pravi influenser. Mnogi se trude da iskopiraju Bekam stil. Nemojte da vas zavara lakoća s kojom se David igra modom jednako dobro kao i loptom. On uvek zna šta radi. Bilo da reklamira slavni donji veš Calvin Klein ili je formalno odeven u svoje Prince of Wales odelo za Wimbledon, Beckham je uvek svestan svoje pojave. Menja frizure s istom lakoćom kao i odela, a podjednako dobro izgleda u beloj majici i farmerkama kao i u savršeno skrojenom odelu.

Povezana vest:  Het-trik Ronalda za ubedljivu pobedu Reala u polufinalu Lige šampiona

Ronaldo

Iako Ronaldov stil ima blagi prizvuk Miami Vice 80-tih, čini se da njegovo samopouzdanje bilduje njegov izgled.

Suštinski, radi se o jednom veoma trendi momku. Možda je imao bezbroj modnih promašaja, Ronaldo je dosta radio na sebi. Većina muškaraca ne može se pohvaliti da izgleda dobro u svetlucavom odelu.  Ne i Ronaldo. Odlično mu stoje mornarsko plava odela i šorts u fluoroscentno žutoj boji. Kada Ronaldo ponese Ralph Laurent Black label, svi muškarci na svetu požele baš tu jaknu. Postao je ime za kojim čeznu veliki brendovi, jer sve što ovaj momak ponese, recept je za unosan biznis.  Zaštitno je lice mnogih slavnih brendova poput TAG Heur satova ili Samsunga, KFC-a… Prema Bloombergu, Ronaldo  je prekrio virtuelno svaki deo svog tela sponzorima, što je od njega načinilo hodajuće blago. 2013. godine lansirao je sopstveni modni brend CR7 pa sada svi muškarci na svetu koji  bi da kopiraju Ronaldov stil mogu nabaviti  više od 50 artikala odeće sa njegovim potpisom.

Izgleda da je slavna Koko Šanel bila u pravu kada je govorila “Da biste bili nezamenljivi, morate biti drugačiji.” Ovi momci to definitivno jesu.

PHOTO: TAG Heuer i Pinterest