Mikser Festival, Mikser House Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske, s ponosom predstavljaju finaliste prvog kruga  regionalnog konkursa za grafički dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 08. septembra 2017. godine u Sarajevu. Od 97 pristiglih radova iz svih bivših jugoslovenskih republika žiri je odabrao 20 koji će biti predstavljeni o okviru istoimene izložbe na predstojećem Mikser festivalu u Beogradu, od 25. do 28. maja 2017.

ŽIRI u sastavu Mirko Ilić, illustrator, grafički dizajner i profesor na Školi vizuelnih umetnosti u Njujorku; Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Maja Lalić,  arhitekta urbanista i kreativni direktor Mikser festivala u Beogradu proglasiće konačne pobednike konkusa poslednjeg dana festivala, u nedelju, 28. maja, u 17 časova, u trećem silosu Žitomlina, gde se održava I sama izložba “Kuća za sve naše ljude”.

Speijalni gosti Mikser festivala, doajeni scene balkanskog  dizajna i uzori mnogim mladim dizajnerima, Mirko Ilić I Bojan Hadžihalilović lično će proglasiti dobitnike prve, druge I treće nagrade, od kojih će prvonagrađeni rad biti I izveden u Sarajevu. Svim učesnicima izložbe biće uručena specijalna priznanja. Prilikom posete Beogradu Mirko će otvoriti svoju izložbu “Tolerancija”, a Bojan učestvovati u panelu (Ne)kulture dijaloga u medijima u nedelju 28. maja u okviru programske celine Mikser Talks.

Povezana vest:  Veliki broj građana video maketu mosta preko Ade

Predstavljamo finaliste prvog kruga regionalnog konkursa  “KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE” za grafički dizajn fasade, čije radove ćete moći da vidite na Mikser festivalu, i glasate za svog favorita među rešenjima koje će dobiti Nagradu publike Mikser festivala.

  • Svi naši ljudi – Ajša Beširević, BIH
  • Merak House – Aleksandar Savić, Srbija
  • SHIFT – Aleksandar Savić, Srbija
  • Future in Progress – Amila Smajlović, Michael Pleschberger, BiH
  • Svex_mosabavlju – Amila Terzić, Monika Močević, BIH
  • A Living House – Ana Kovačić, Hrvatska
  • Linije – Armin Numanović, BIH
  • Liquid World – Armin Numanović, BIH
  • Tarih za Aleksu  – Berin Spahić, BIH
  • Umjetnost različitosti – Bojan Galić, BIH
  • Under reconstruction developed – Bojan Kanlić, Hrvatska
  • Vučko Miskin Crni – Boris Stapić, BIH
  • Diversity World – Danira Isović, BIH
  • It`s Happening – Haris Jusović, BIH
  • Mikser World – Ismar Žalicam, BIH
  • The Moment – Jana Misheva, Macedonia
  • Connection – Jovica Šević, Srbija
  • Kreativna Oaza – Nevena Katalina, Milica Čvokić – BIH
  • Mikser x Sarajevo – Sergej Tucakov, Srbija
  • Fasada za Mikser House – Valentina Zlatić, BIH
Povezana vest:  Učestvuj u Plazma nagradnoj igri i osvoji MINI Cooper S

Konkurs ima za cilj kreiranje novih mogućnosti za profesionalno ostvarenje kreativnih talenata sa Balkana i promovisanje grafičkog dizajna kao discipline izvan očekivanih medija, u urbanom prostoru. Autori su imali zadatak da osmisle kreativno rešenje za fasadu napuštene fabričke hale koja će se novom namenom transformisati u “fabriku kulture”, i doprinesu revitalizaciji kvarta Pofalići, vodeći računa da svojim rešenjima reflektuju glavne vrednosti koje zagovara kulturni centar “Mikser House”: multidisciplinarnost, multikulturalnost, urbani duh, povezivanje regiona kulturom, ideju otvorenog društva za sve.

MIKSER HOUSE SARAJEVO
Mikser House je nezavisni kulturni centar koji spaja umetničke, društvene, edukativne i komercijalne aktivnosti u prostoru revitalizovanog industrijskog nasleđa. Programi su posvećeni razvoju lokalnih talenata i kreativnog sektora Balkana, kao i afirmaciji multikulturalnosti, društvenog aktivizma i održivih modela razvoja grada. Mikser House okuplja stvaraoce i stručnjake iz celog regiona, i predstavlja mesto susreta građana, arhitekata, dizajnera, umetnika, muzičara, kompanija, civilnog sektora, javnih institucija, medija, međunarodne i lokalne zajednice.  Nakon pet godina rada u beogradskom kvartu Savamala tokom kojih je održano preko 1500 kulturnih događaja sa više od million posetilaca, Mikser House otvara vrata svog regionalnog centra u industrijskom kvartu Pofalići u Sarajevu, 08. septembra, 2017. godine.

Povezana vest:  PLAZMA – NAJOMILJENIJI BREND U SRBIJI

Više  o nagradama:

DRUGI KRUG: Tri glavne nagrade i Nagrada publike Mikser Festivala 2017

Na zatvaranju izložbe, žiri će proglasiti dobitnike i dodeliti prve tri nagrade konkursa, kao i Nagradu publike Mikser Festivala 2017.

 I nagrada

Realizacija nagrađenog rešenja na fasadi kulturnog centra Mikser House Sarajevo, površine preko 600m2, čije troškove u potpunosti snosi Mikser House uz podršku partnera

Novčana nagrada: 1000 eur (bruto)

Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

II nagrada

Novčana nagrada: 500 eur (bruto)

Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

III nagrada

Novčana nagrada: 300 eur (bruto)

Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

Nagrada publike Mikser Festivala

Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2