Tačno pre trideset godina, Ajrton Sena osvojio je legendarni Monaco Grand Prix po prvi put u svom životu. U čast slavnom vozaču, TAG Heuer je proteklog vikenda predstavio u kneževini Monako novu limitiranu seriju satova.

Ajrton Sena ostavio je neizbrisiv trag u Formuli 1, više nego bilo koji vozač pre ili posle njega. „Magičnog Senu“ sve njegove kolege smatraju jednim od najvaćih vozača koje je svet ikada video. Ovaj status obezbedile su mu: tri svetske šampionske titule (1988, 1990 i 1991), 65 pol pozicija i 41 Grand Prix koje osvojio, uključujući i Monaco Grand Prix, koji je osvojio po prvi put 1987. godine.

Povezana vest:  700.000 noćenja u martu u Beču

Njemu u čast TAG Heuer je lansirao tri nova sata limitirane edicije koja su predstavljena u novoj TAG Heuer radnji u Monaku, ovog vikenda, kada je vožen 75. po redu Grand Prix Monaco. Događaj je svojim prisustvom uveličala i Bjanka Sena, Ajrtonova bratanica.

Po prvi put TAG Heuerov poznati Heuer -01 kalibar mehanizam je uparen sa kodovima Senna dizajna. Sa impozantnim kućištem prečnika 45 mm, Carrera Heuer -01 hronograf je od crnog mat čelika sa elementima crvene boje,  skeletonizovanim brojčanikom i safirnom pozadinom kućišta. Na taj način, inženjeri su dozvolili budućim kupcima da se otvoreno dive fantastičnom mehanizmu sata.

Povezana vest:  Žizel Bundšen očekuje drugo dete

Kada su u pitanju ostali satovi, radi se o dva modela Formula 1 satova od kojih je jedan hronograf, TAG Heuer-ov arhetip trkačkog modela.Oba sata imaju prečnik kućišta 43 mm i kombinaciju crno i crvene boje koja je jasna asocijacija na trkačko nasleđe, a brojčanici poseduju tri crvene linije koje aludiraju na tragove koje bolid ostavlja pri ubrzanju. Hronografska verzija poseduje kvarcni mehanizam, ažuran u desetini sekunde, što je apsolutna nužnost kada je u pitanju jedan trkački sat.

Tri sata ponosno prikazuju stilizovano crveno sjajno slovo “S”, ekskluzivni Sena simbol na brojčaniku i na maski sata. Maska sata takođe ima obeležene minute, dajući ovim satovima trkački karakter, istovremeno aludirajući na Senine maestralne veštine. Svi satovi su naravno dostupni sa ikoničnom narukvicom formiranom od karika u obliku latiničnog slova S, koju je davnih dana usvojio i sam Ajrton Sena na vrhuncu svojih dostignuća. U pitanju je legendarni dizajn, ali i i sat sa vrhunskim standardima u smislu ergonomije i udobnosti nosioca.

Povezana vest:  Stručnjaci i mame otkrivaju savršen recept za zdravu bebinu kožu

Na modelu Carrera Heuer-01- svaka karika je zaobljena na vrhu, dnu i sa strane, što pruža jedinstven glatak osećaj na zglobu ruke.

U pitanju su zaista  tri sportsko klasična sata, koji reflektuju duh čoveka koji je inspirisao originalnu kampanju #DontCrackUnderPressure davne 1991. godine.

PHOTO:  TAG Heuer