Tradicionalna humanitarna akcija „ČUTI I RAZUMETI“ održana je po šesti put u petak 22. septembra. Akcija „ČUTI I RAZUMETI“ se od 2012. godine održava svake poslednje nedelje septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba. Audiovox je pokrenuo ovu akciju sa ciljem da deci sa oštećenim sluhom pokaže da su sastavni deo ovog društva i da se skrene pažnju javnosti na njihove probleme i potrebe koje imaju tokom odrastanja.

Ove godine akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz škola iz Subotice, Novog Sada, Jagodine i Niša, kao i predstavnici škole iz Kragujevca. Ovogodišnja akcija „ČUTI I RAZUMETI“ je počela u 12 časova okupljanjem dece sa oštećenim sluhom u sali Kulturnog centra Čukarica na Banovom Brdu.

Povezana vest:  Muž naučio Gvinet Paltrou da svira gitaru zbog uloge

Prvi deo akcije činio je program u Kulturnom centru Čukarica koji su otvorili bubnjari Dragoljuba Đuričića pod nazivom „Balkanska lavina“. Program je vodio glumac Marko Stepanović a na početku u ime organizatora akcije prisutnima se obratila Jela Mrmak, direktorka kompanije Audiovox: „Šesti put smo se okupili i imamo neke rezultate koje želim da vam pomenem. Za ovih 6 godina došlo je do nekih promena, bar što se tiče nabavke pomagala za decu oštećenog sluha. Rekla bi da nas je neko čuo a i razumeo. Do skoro su đaci imali mogućnost da nabave besplatna pomagala za sluh za oba uva do 18. godine života. Sada imamo zadovoljstvo i sreću da mladi do 26. godine a to znači do kraja redovnih studija, besplatno nabavljaju ove slušne aparate. Dakle, pomoć za sluh postoji, na vama je da budete vredni, da učite, da upisujete fakultete, a vaši nastavnici iz škola, vaši doktori i mi sa njima ćemo brinuti o vašem sluhu. “

Povezana vest:  Džastin Biber u kampanji protiv bubuljica

U nastavku programa učesnike je pozdravila dr sc med Branka Mikić, šef Odseka za audiološku rehabilitaciju Klinike za ORL KC Srbije a zatim su nastupili polaznici škole glume „Prvi koraci“ koju vode glumci Nebojša Glogovac i Katarina Gojković. U nastavku su mađioničari Piksi i Zeka izveli „Magičnu predstavu bez reči“ a za kraj nastupio je dečiji inkluzivni hor Ison iz Novog Sada.

Povezana vest:  Back to basics: 15 najboljih komada iz nove Replay kolekcije koje možete da nosite na sve

Nakon druženja u sali Kulturnog centra Čukarica učesnici humanitarne akcije „ČUTI I RAZUMETI“ su prešli u Požešku ulicu gde ih je u saradnji sa GSP-om čekao veseli tramvaj sa Doktorima Klovnovima i ukrašen balonima. Posle vesele vožnje kroz grad tramvaj je stigao na Kalemegdan gde su učesnici nakon što su se okrepili hranom i osveženjem nastavili obilazak parka sa turističkim vodičem Željkom Pilipovićem koji ih je upoznao sa istorijom i tajnama tvrđave.