BBF_2012_publika_3

Rekordna posećenost Bir festa, najviše mladih
 
Beogradski festival piva, poznatiji kao Bir fest, tokom vikenda će, kako procenjuju u Turističkoj organizaciji Beograda (TOB), posetiti više od 250.000 ljudi, a među njima je najviše Beograđana, gostiju iz Srbije i inostranstva, naročito iz regiona.
Festival, koji završava večeras, svakodnevno je posećivalo oko 100.000 ljudi, a za dane vikenda oko 130.000 po večeri, rekao je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.
Prema njegovim rečima, ovogodišnji, deseti jubilarni Bir fest od utorka 14. avgusta ugostio je u najvećem broju Beograđane, posetioce iz Srbije i inostranstva, a naročito iz regiona.
Veselinov nije mogao da precizira koliko je turista u gradu, ali je istakao da je činjenica da najveći broj gostiju Beograd poseti tokom avgusta, što je, između ostalog i razultat festivala.
Kada je reč o starosnoj strukturi posetilaca festivala, to su, kako je kazao Veselinov, najčešće mladi, ali i ostale generacije u zavisnosti od muzičkog programa
On je naveo da je prema podacima iz informativnih centara, povećan broj posetilaca koji traže informacije o turističkoj ponudi Beograda, ali i festivalu.
Veselinov je istakao da su neke ture razgledanja grada rekordno popunjene tokom ovog vikenda.
To će posebno doprineti povećanju prihoda svih koji se bave uslužnim delatnostima, kazao je Veselinov i dodao da strani gosti koriste usluge smeštaja, transporta, ugostiteljskih objekata…
-Očekujemo da će budućem povećanju broja gostiju u Beogradu posebno doprineti i Bir fest, što će dodatno uticati na privredu i ostvarenje prihoda u prestonici – zaključio je Veselinov.

 

Povezana vest:  U Beču krenuo pilot-projekat pokroviteljstvo za zalivanje gradskih stabala