Jeremy in actionThe Ultimate Ride avantura s razlogom!

 

 

Epsko putovanje, pod zvaničnim nazivom The Ultimate Ride – avantura s razlogom, kojim će biti oboren svetski rekord u vožnji skuterima, kreće u nedelju 1. avgusta iz Londona, polazne stanice na Temzi, kod zgrade engleskog Parlamenta. Vožnju dugu 32 hiljade kilometara, čija je krajnja destinacija Sidnej, Australija, u koji bi, po planu, trebalo da stignu sredinom novembra, osmislili su Džeremi Barfut i njegov tim kako bi skrenuli pažnju javnosti na probleme obolelih od raka i prikupili novac za borbu protiv ove opake bolesti. Učesnici ovog avanturističkog poduhvata u Beograd stižu, na SeaDoo GTX 155 skuterima tokom Dunava, 8. avgusta, gde će ih dočekati predstavnici NURDOR-a u zemunskoj marini White yachting kluba. Deo novca, prikupljen od ovog internacionalnog poduhvata, biće doniran NURDORU za pomoć deci koja se leče od ove opake bolesti u Srbiji.

Povezana vest:  Nagradni konkurs "Moja Aroma"

DolphinsNovozelandski avanturista Džeremi Barfut, pilot po profesiji, kapetan aviona Boing-747, upustio se u ovu jedinstvenu avanturu nakon što se i sam uspešno izlečio od raka kože. Svestan odjeka u javnosti koju je izazvala njegova prethodna vožnja oko Novog Zelanda pre dve godine, ovaj pedesetogodišnjak odlučio se za veći izazov – vožnju preko pola planete, kako bi pokrenuo što više ljudi i poslao poruku celom svetu.

London-Sidnej ruta pokriva najpopularnije regione sveta. Nakon što prođe Engleski kanal, The Ultimate Ride tim će ući u Rajnu kod Roterdama i putovati kroz Holandiju i Nemačku, sve dok ne dođe do Dunava. Preko Beča, Budimpešte i Beograda, tim će putovati istočno do Crnog mora. Sledeća destinacija je Istanbul, pa Kipar, kroz grčka ostrva na Mediteranu. Kroz Suecki kanal i duž zapadne obale Crvenog mora, tim će stići do Afrike. Preko Indije i Šri Lanke, kroz Bengalski zaliv, avanturisti će stići do Tajlanda i Singapura, gde će oboriti lični svetski rekord, postavljen pre dve godine. Nakon toga ulaze u posebno opasna mora Indijskog okeana puna ajkula, morskih krokodila i aktivnih vulkana. Na kraju, preko Pacifika, tim će stići do Australije i Sidneja, gde je cilj avanture. Pomenuta ruta The Ultimate Ride timu neće biti dovoljna, nego će i kući, U Okland na Novom Zelandu, nastaviti skuterom.

Povezana vest:  Čitaj slatko, grickaj slano!

Skis_LondonThe Ultimate Ride tim ima 14 obučenih članova koji su pripremili i organizovali svaki segment avanture, od nutricionističkih zahteva do održavanja skutera u odličnom stanju tokom poduhvata. Kako bi izdržao psihički pritisak tokom vožnje, Džeremija Barfuta će podržavati po jedan od tri obučena vozača mehaničara, među kojima je i Ivan Otulić, iz Rijeke, koji je prošlog leta oborio Ginisov rekord u pređenim miljama, vozeći skuter 24 sata neprekidno, od Krka do Lastova i nazad. U tim su uključeni i logističari, lekari, meteorolozi, menadžeri rizika, menadžeri za gorivo, komunikaciju i tehnička pitanja. Tokom protekle godine potrošeno je hiljade sati da se razradi logistika, opremi ekipa i pripremi za sve moguće eventualnosti.

Povezana vest:  Durex vas poziva da ne razmišljate po šablonu kada želite da iznenadite voljenu osobu

Obaranje ličnog svetskog rekorda vožnjom rute London-Sidnej, peti je poduhvat ove vrste u proteklih sedam godina koji će savladati Džeremi Barfut. Od dosadašnjih avantura najduža je bila vožnja oko Novog Zelanda. Prva The Ultimate Ride avantura bila je vožnja oko Australije.

Detaljne informacije o The Ultimate Ride poduhvatu možete pronaći na sajtu www.london-sydney.com.