Bečki uskršnji bazari postali su pored božićnih pravi turistički magnet. Mnogi posetioci odluče se za obilazak carskog grada baš tokom uskršnjih praznika. Na nekoliko lokacija u gradu i ove godine biće postavljeni bazari sa brojnim štandovima sa rukotvorinama, kulinarskim specijalitetima, muzičkim programom i zabavom za Bečlije i njihove goste.

Na bazaru ispred carske kulise dvorca Šenbrun biće predstavljeno oko 60 izlagača koji će u ponudi imati kako bečkih i austrijskih specijaliteta tako i veliki izbor dekorativnog uskršnjeg nakita: umetnički oslikana jaja, ručno rađene umetnine, cvetne aranžmane, duboreze na drvetu, umetnost na staklu i keramici. Za decu će biti organizovana radionica za pravljenje uskršnjih simbola od marcipana. Takođe u Dečijem muzeju biće spreman uskršnji program za decu, dok će odrasli moći da uživaju uz džez-muziku. (17. 3. – 2. 4. 2018)

Povezana vest:  Dvojica srpskih sportista podučavaju male šampione u okviru Pampers „Takmičenja u pelenama“

Na bečkom trgu Frajung (Freyung) kao i svake godine biće napravljeno najveće brdo od oslikanih uskršnjih jaja u Evropi. Brojni dekorativni predmeti od drvenih igračaka, preko keramike do cveća i pletenih korpi krasiće uskršnje štandove. (16. 3. – 2.4. 2018)

Takođe na trgu „Am Hof“ od 17. marta do 2. aprila biće otvoren bazar sa specijalnim idejama za uskršnje poklone od rukotvorina.

Povezana vest:  Victoria Beckham spremila novu kolekciju za žene inspirisanu košarkašima i NBA ligom

PHOTO: www.ostermarkt.co.at / Foto Fally i ostern.altwiener-markt.at