Nisville_2009_(1)Festival E-Tvrđava od 31. avgusta u Nišu

 

Festival „E-Tvrđava“, koji je posvećen internetu i multimedijalnim komunikacijama, biće održan od 31. avgusta do 4. septembra u Nišu, najavili su organizatori. U saopštenju se navodi da Festival „E-Tvrđava“ obuhvata raznovrstan edukativni i umetnički program, koji čine ižložbe, predstave, projekcije filmova i di džej nastupi i koncerti.

Treća „E-Tvrđava“ biće održana u tri prostora u rovovima niške Tvrđave, a organizatori su najavili bogatiji program u odnosu na prethodna dva festivalska izdanja.

Povezana vest:  Globalna studija Ketchuma o komunikacijama i liderstvu - „Liderstvo bez titule" zameniće klasičnu hijerarhiju

U okviru internet programa predviđene su radionice posvećene bezbednosti na Fejsbuku (Facebook), prezentacije elektronskih medija i elektronskog biznisa, kao i onlajn PR-a i marketinga.

Umetnički program obuhvata likovnu, vajarsku, radionicu izrade maski, srpske tradicionalne igre, tkanja, dečju radionicu, radionicu filmske montaže, psihodrame.

Najavljene su i pozorišne predstave i izložbe, a u okviru „FreeNetWorld“ programa biće održane radionice filmske montaže i psihodrame, kao i projekcije filmova.

Povezana vest:  8 stvari koje se dese organizmu kada izbacite hleb

Muzički program biće organizovan na dve bine, a većinu učesnika čine muzičari iz Niša i regiona. Festival „E-Tvrđava“ prvi put je održan 2008. godine, a osnovni cilj festivala je promovisanje interneta i multimedijalnih komunikacija, neiskorišćenih lokacija i njihovog korišćenja za multimedijalne, kulturne, naučne i zabavne sadržaje i događaje.