misel_obama_spanijaLetovanje Mišel Obame glavobolja za Belu kuću

 

Letovanje američke prve dame, Mišel Obame, sa mlađom ćerkom, Sašom, u Španiji izazvalo je dosta glavobolje Beloj kući, koja traži rešenja za sve lošiju ekonomsku situaciju u Americi.

Naime, Mišel Obama je ove sedmice „pobegla“ sa mlađom ćerkom Sašom na jug Španije.

Prva dama plaća svoju sobu, hranu i transport, kao i prijatelji koji su došli sa njom. Troškove će, međutim, imati i američka vlada zbog velikog broja pripadnika obezbeđenja koje je prati na odmoru. Slika supruge predsednika koja uživa u luskuznom letovalištu u inostranstvu dok Amerikanci svaki dan sve više ostaju bez posla izazvala je negativne komentare u američkoj štampi. Kolumnista jednog njujorškog dnevnika nazvao ju je čak „modernom Mari-Antoanetom“.

Povezana vest:  Kompaniji Tetra Pak dodeljena zlatna medalja „Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu

Bela Kuća je saopštila da neće davati izjave.

-Prva dama je na privatnom putovanju – rekao je Robert Gibs, sekretar za štampu Bele kuće.

-Ona je privatno lice i majka ćerke koja se nalazi na privatnom putu. I to je sve – naglasio je Gibs.

Drugi zvaničnici koji su tražili da ne budu imenovani jer Bela kuća to smatra privatnim pitanjem su rekli da su neki tekstovi u medijima preterani i da Mišel Obama ne putuje sa 40 prijatelja, već sa dva prijatelja i četiri prijatelja njihovih ćerki, kao i sa nekoliko pomoćnika i nekoliko službenika.

Povezana vest:  TERRANOVA PROLEĆNO IZNENAĐENjE

Zvaničnici nisu želeli da govore o tome koliko službenika obezbeđenja se nalazi na ovom putovanju, jer taj broj ne određuje prva dama već tajna služba.

Oni takođe navode da Mišel prati nekoliko službenika, jer će sutra u svojstvu prve dame SAD posetiti španskog kralja Huana Karlosa i kraljicu Sofiju pre povratka u SAD.

Mišel Obama je doputovala u Španiju vladinim avionom, a njeni prijatelji su stigli odvojenim redovnim letovima.

Povezana vest:  Uz planiranje održivog razvoja Beograd kao Beč, Novi Sad kao Ljubljana

U međuvremenu, prva dama je sa ćerkom Sašom (9) i prijateljima obišla Granadu i uživala na plaži, a odsela je u hotelu sa pet zvezdica „Villa Padierna“ u Marbelji, gde se cena sobe za jednu noć kreće od 500 dolara do 2.000 dolara

Sašina sestra Malija (12) bila je za to vreme u letnjem kampu, a Obama je proslavio 49. rođendan bez porodice na večeri u Čikagu sa Oprom Vinfri i nekoliko bliskih prijatelja, objavljeno je na vebsajtovima.