Beogradska trka Deda Mrazeva 

deda_mrazPod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Skupštine Grada Beograda a u organizaciji Sportskog saveza Rakovice, u nedelju 27.12.2009. godine biće održana druga po redu „Beogradska trka Deda Mrazeva“.
Start i cilj trke su kao i prethodne godine kod Terazijske česme, gde je i sabiralište za sve učesnike trke. Trčaće se ili šetati ulicom Kralja Milana. Start „Mini trke Deda Mrazića“ je u 12 časova – za uzrast do 7 godina. Start „Beogradske trke Deda Mrazeva“ je u 13 časova. Ove godine predviđa se učešće još većeg broja naših sugrađana jer vlada izuzetno inteesovanje za ovaj sportski spektakl. Besplatne kostime Deda Mrazeva obezbeđuje organizator.
Pod sloganom „Budimo jedni drugima Deda Mrazevi“, u projekat je uključena i humanitarna akcija za „Svratište za decu ulice“. Ukoliko žele, učesnici trke mogu da kupe kostim Deda Mraza a dobijena sredstva biće iskorišćena za kupovinu novogodišnjih paketića za decu iz „Svratišta“.
Na centralnoj bini manifestacije, u 12.30 časova obaviće se venčanje prvog para Deda Mraza i Baba Mrazice na ovim prostorima.
Promoteri trke su javne ličnosti iz kulture i sporta, među kojima su Ljubivoje Ršumović, Ivan Tasovac, Žarko Paspalj, Milena Reljin, Svetlana Kitić, kao i mnogi drugi koji će predvoditi veselu kolonu Deda Mrazeva. Očekuje se učešće oko 1000 trkača Deda Mrazeva, među kojima su i mnogobrojni Deda Mrazevi – gosti iz Subotice, Novog Sada, Smederevske Palanke, Kragujevca, Užica… kao i prisustvo velikog broja sugrađana, koji će ovaj događaj ispratiti kao gledaoci.

Povezana vest:  Prijavite se za avanturu života