Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa velikim ponosom i zadovoljstvom najavljuje svečano otvaranje novoizgrađenog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu!

Iza nas je četiri godine velike borbe, mnogo uloženog truda, podrške, isčekivanja, nade i vere da zajedno možemo do cilja. I zaista, samo uz pomoć i podršku građana Srbije, donatora i medija savladali smo sve prepreke i pokazali kolika je moć malih ljudi koji udruže snage u ostvarivanju velikog cilja!

Izgradnja nove bolnice počela je u maju 2016. godine. NURDOR je inicijator i organizator celog ovog projekta, od idejnog rešenja do pronalaska i angažovanja izvođača radova i nabavke nameštaja i opreme. Organizovali smo više od 400 akcija u kojima je učestvovalo preko 1.000 volontera, a građani Srbije poslali su 240.000 SMS poruka. Vrednost celokupnog projekta je preko 100 miliona dinara, od čega je NURDOR, uz pomoć građana Srbije i mnogobrojnih donatora iz naše zemlje i sveta, obezbedio više od 70 miliona dinara.

Povezana vest:  iPhone 6 za mt:s korisnike već od 1 dinar

Otvaranje novog odeljenja je zakazano za utorak 15. maj sa početkom u 12 časova, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 48, u krugu Kliničkog centra Niš, ispred Klinike za dečje interne bolesti.

Pozivamo predstavnike svih medija da nam se pridruže na otvaranju i da zajedno pošaljemo snažnu poruku o tome koliko je važna briga o našim malim herojima i koliko mnogo možemo da uradimo zajedno.

Povezana vest:  Pomeren početak Festivala pasa svih rasa ULIČNI PSI za jedan dan

Ovo je prvi zdravstveni objekat ove namene u Srbiji za koji su, zahvaljući NURDOR-u, od početka izgradnje kao odlučujući faktori uzete potrebe deteta i porodice. Sagraditi jedno ovakvo zdanje ne znači samo staviti krov, zidove i opremu već se od prvog koraka pobrinuti da se unutar njega ne gubi pravo na detinjstvo i na dostojanstvo. Zato će na novom odeljenju u Nišu svaka soba imati svoje kupatilo i poseban krevet za roditelja koji će biti uz dete, predviđen je poseban prostor za igraonicu, učionicu i celo odeljenje će biti oslikano dečjim motivima. Zahvalni smo svim donatorima i prijateljima koji su nam pomogli u izgradnji bolnice, ali koji nam i svakodnevno pomažu da gradimo bolji svet za svu našu decu!“ istakla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

Povezana vest:  10. Festival nauke – Prvi dan naučnog slavlja uz 8.500 posetilaca