Grčka firma kupuje 49 odsto beogradske televizije Foks 

foxKompanija „Njuz korporejšn“, (News Corporation), vlasnik televizije „Foks“ (Fox), sporazumela se sa kompanijom „Antena grup“ iz Atine o prodaji 49 odsto osnivačkih prava te TV stanice iz Beograda koja ima nacionalnu frekvenciju. 
Kako je danas saopštio „Njuz korporejšn“, „Foks“ je počeo da emituje program u aprilu 2007. godine i razvio se u treću najveću TV stanicu sa nacionalnom frekvencijom na trzzištu komercijalnih TV stanica u Srbiji. 
„Antena grup“, sa sedištem u Atini, jedna je od vodećih TV mreža i produkcijskih kuća u Grčkoj, a posluje i u Severnoj Americi, Evropi i Australiji. 
Pred nadležnim regulatornim telima u toku je postupak za izdavanje dozvole za promenu osnivačkih prava, koja je „deo poslovne strategije kompanije ‘Njuz korporejšn’ da se fokusira na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja na prioritetnim tržištima“, saopštila je ta firma. Uslovi transfera nisu objavljeni. 
U saopštenju se navode reči generalnog direktora firme „Njuz korp stejšns Jurop“ (News Corp Stations Europe“ Gerija Dejvija (Gary Davey) da su generalni direktor „Foksa“ Den Bejts (Dan Bates) i njegov tim mladih profesionalaca u Srbiji „uradili odličan posao u pogledu pozicioniranja te televizije“ i njenom razvoju. 
-Siguran sam da će ova TV stanica nastaviti da se razvija pod vođstvom ‘Antene group’ – izjavio je Dejvi. 

Povezana vest:  Predstavljena prolećna kolekcija modne kuće Luna „Ponesi muziku!“