VEČE EVROPSKIH ŠAMPIONA

Evropa prvo upoznala Partizan

 

PARTIZAN_proslava_28decembarKao i svake godine na stadionu Partizana, u Humskoj 1, čelnici RK Partizan proslavljaju uspešnu takmičarsku godinu. Ove sezone crno bela ekipa osvojila je Ligu evropskih šampiona te je događaj bio još glamurozniji. Najzaslužniji za rezultat ipak su takmičari Partizana koji su predvođeni Aleksandrom Maksimovićem, Radomirom Petkovićem, Goranom Bulatovićem, Nikolom Kneževićem, Vladimirom Radosavljevićem i drugima. Prvi strateg ekipe Boško Kecman najzaslužniji je za rezultat ekipe a on nije imao ništa drugo da kaže sem reči hvale za ovu zlatnu generaciju momaka.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Pobeda Maksimovića, poraz Bulatovića

Uručene su plakete prijateljima i sponzorima kluba. Plakete su dobili: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za sport grada Beograda, Unisal, Tim izolirka, Tehnikom kompijuters, Sportsko društvo Partizan, Moskovska banka Beograd, Privredna komora Srbije, Radmilo Jeftović, Miloje Sokolić, Fiteks, Atlas grupa, RTS, SOS kanal, Politika, JSL Sport, MUP Srbije i Sportski žurnal. Direktor kluba Rajko Baltić uručio je i zahvalnice prijateljima kluba. Gosti u Klubu sportista imali su prilike da vide i 20 minuta filma iz Novosibirska kada su rvači Partizana osvojili Ligu šampiona. Prisutnima se obratio Rajko Baltić i rekao:

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Rvači Radničkog bez bele zastave u Šampionatu

-Film je možda bio malo duži ali napravili smo odličan rezultat! – prve su reči Baltića, koji je u dahu nastavio – U film nije moglo da stane 61 godina rvačkog kluba Partizan koji je osvajao balkanske, evropske i svetske medalje a kao kruna je došao trofej u Ligi šampiona. Nije bilo lako postati šampion Evrope. Hvala Bogu i mnogim prijateljima rvanja. Uspeli smo da smognemo snage. Mnogo emocija rada i truda je uloženo u ovaj projekat. Specijalno zahvaljujem ekipi i stručnom štabu koji je u Sibiru bio svestan da predstavljamo veliku sportsku naciju.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2011, Baltić i Tuba bez medalje

Predstavnici Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, predsednik RSS i Mladen Kecman, generlani sekretar RSS uručili su plakete Rajku Baltiću i Bošku Kecmanu za nesebičan rad i afirmaciju srpskog rvanja.

Posle dodele plakete prisutnima su se „obratili“ trubači koji su napravili pravi štimung za kraj uspešne sezone.