naomi-campbellNova humanitarna akcija Naomi Kembel

 

Britanska manekenka Naomi Kembel (Campbell) napravila je, u saradnji sa modnom kućom „Dolče i Gabana“ (Dolce & Gabbana), novu modnu liniju majica od čije će prodaje prihod biti uplaćen organizaciji Fešen for rilif (Fashion for Relief).

Naomi Kembel je tu akciju organizovala na Nedelji mode u Njujorku, povodom obeležavanje 25. godišnjice karijere, objavio je britanski Telegraf (Telegraph).

Povezana vest:  Otvoren konkurs za praksu u okviru projekta Zdravo dvadesete

Italijanska modna kuća, za koju je ona radila još od tinejdžerskih dana, napravila je ograničen broj majica sa njenim likom u raznim varijantama – kao devojke sa naslovne strane, kraljice modnih pisti itd.

Fotografije reprodukovane na majica radili su najpoznatiji modni fotografi kao što su Brus Veber (Bruce Weber), Herb Rits (Ritts), Patrik Demaršelije (Patrick Demarchelier), Stiven Majzel (Steven Meisel), Piter Lindberg (Peter Lindbergh), Mario Testino i Stiven Klajn (Klein).

Povezana vest:  Večeras počinje 31. Amstel Fashion Week

Naomi Kembel je majice, prodavane po ceni od 200 dolara, potpisivala u butiku „Dolče i Gabana“ na Medison aveniji u Njujorku, a istu akciju će nastaviti u prodavnicama iste kuće u Londonu, tokom Nedelje mode, potom u Milanu, Parizu, Moskvi i Pekingu.

Organizacija Fešen for Rilif šalje pomoć žrtvama raznih katastrofa na svim tačkama sveta.

Naomi Kembel, koja u martu puni 40 godina, prvu modnu reviju za Fešen for rilif održala je 2005. u Njujorku, i tada sakupila viš od milion dolara pomoći za žrtve uragana Katarina.

Povezana vest:  Startovao novi ciklus programa kompanije DIS - "Znanje zna budućnost 2021"

U novembru, sličnu humanitarnu reviju održaće u Abu Dabiju, tokom trke za Gran prija Formule 1, kako bi sakupila pomoć za žrtve poplava u Pakistanu.