uniqa_donacijaUNIQA osiguranje donirala nameštaj osnovnim školama
Kompanija UNIQA osiguranje je poklonila školski nameštaj u vrednosti od milion dinara školama koje su učesnice UNICEF-ovog programa Škola bez nasilja. Pet osnovnih škola iz Beograda i pet osnovnih škola iz unutrašnjosti su zahvaljujući ovoj kompaniji dobile neophodan nameštaj za učionice.
Ove škole su učesnice UNICEF-ovog programa Škola bez nasilja koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ostalim partnerima u 188 osnovnih i 9 srednjih škola u Srbiji. Glavni cilj programa Škola bez nasilja jeste stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj. U okviru ovog programa nasilje je definisano kao svaki oblik ponašanja koji ima za cilj namerno nanošenje psihičkog ili fizičkog bola drugome.
Kompanije UNIQA je donacijom pomogla da se čak tri beogradske osnove škole uključe u ovaj UNICEF-ov program.
Poslednja u nizu škola koja je zahvaljujući donaciji UNIQA osiguranja uključena u program Škola bez nasilja je OŠ Gornja Varoš iz Zemuna. Priključivanju škole ovom programu prisustvovao je i promoter UNIQA osiguranja i ambasador UNICEF-a, košarkaš Saša Đorđević. „Ja kao roditelj od nastavnika očekujem da reaguju čim primete problem. Od vas učenika očekujem nešto još važnije – da pomažete jedni druge i da se ne stidite da kažete kada imate problem i kada vas neko muči. – rekao je proslavljeni košarkaš.
Povezana vest:  Najbolji zoološki vrt u Evropi šesti put zaredom