prezentacijausangajuMesec privrede u paviljonu Republike Srbije na EXPO 2010 u Šangaju

Novi portal Virtuelni sajam “efair4u” predstavljen je  danas u Šangaju na poslovnoj prezentaciji „SRBIJA VAŠ POSLOVNI PARTNER“ koju je otvorio Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. Cilj ovakvog umrežavanja firmi je približavanje mogućnosti investiranja i poslovanja sa kompanijama u Srbiji, a prezentacija je deo meseca privrede  u paviljonu Srbije.

Privredno predstavljanje Srbije održano je u VIP salonu naše zemlje uz prisustvo posebnog skupa odabranih kineskih privrednika, korporacijskog i državnog nivoa koji su mogli da čuju na koji način ovaj potral olakšava poslovnu komunikaciju.

Povezana vest:  Festival nauke pod sloganom “NOVO DOBA” od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu

Direktor portala Nebojša Petrović govorio je kako Virtuelni sajam www.efair4u.com doprinosi unapređenju internet poslovanja i prezentacija firmi, uz iskustvo sa 2500 klijenata za 10 meseci rada.

Ova prezentacija je usmerena ne samo na privlačenje ulaganja iz Kine, već se lansira kao model predstavljanja konkretnih projekata za ulaganje u Srbiju.

Virtuelni sajam „efair4U“ je interaktivni 3D portal koji na dinamičan način predstavlja srpska preduzeća. Ideja ovog projekta nastala je još 2006. kada je napravljen prvi virtuelni sajam na svetu „Virtual Fair Serbia”. Projekat „efair4U“ kroz široko dostupne informacione tehnologije predstavlja veliki broj preduzeća iz Republike Srbije, sa svim detaljima neophodnim za sagledavanje karaktera, načina poslovanja, kapaciteta, proizvodnog programa i kontakt podacima. Na portalu efair4U virtuelnu prezentaciju do sada je napravilo preko 2.500 firmi iz Srbije, što im je omogućilo da se na najbolji, najefikasniji i najmoderniji način predstave na izložbi u Šangaju.

Povezana vest:  KOZMO LICE 2013. JE SABINA ČAVLOVIĆ (FOTO)

Prisustvo Mlađana Dinkića, potpresednika Vlade Srbije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, koji je i predsednik srpskog dela Međuvladine mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, ujedno i generalni komesar Srbije na EXPO 2010 dalo je odgovarajući značaj i obezbedilo pažnju kompetentnih i relevantnih sagovornika sa kineske strane.

Uspešan prvi nastup Srbije na nekoj od Svetskih izložbi je dobar osnov za veće prisustvo srpskih proizvoda na tržištu Kine, kao i dobra prilika da se mnogobrojni posetioci EXPO izložbe upoznaju sa Srbijom koristeći portal www.efair4u.com. Iako Svetske izložbe nisu privrednog karaktera, podatak o do sada zabeleženoj poseti srpskog paviljona od 2.6 miliona posetilaca i ukupnoj poseti zložbe od skoro 56 miliona, dosta govori o potencijalu jedne ovakve manifestacije.

Povezana vest:  Konačno pravi razlog zašto ne možete da smršate